Opleidingen2024-06-11T10:08:27+01:00

Opleidingen

Of het nu het blussen van een beginnende brand is, het op tijd reageren bij een hartstilstand of beroerte: dreigingen van ongevallen en calamiteiten zijn helaas een realiteit van ons alledaagse leven. Snel handelen blijft van cruciaal belang, dit kan grote schade voorkomen en zelfs mensenlevens redden. Een goed opgeleide BHV-er kan voor jouw organisatie precies dat cruciale verschil maken.

15 jaar ervaring

maatwerk

E-learning

op locatie

Advies of speciale wensen?

plaats een terugbelverzoek

Bekijk alle veiligheidsopleidingen

Bij Veilig opleiden kan je terecht voor onder andere alle BHV, VCA en logistieke cursussen. Van een basiscursus, herhaling tot een E-learning. Wij geven onze veriligheidsopleidingen en trainingen op onze trainingslocaties in Doetinchem. Wil je een cursus op eigen locatie volgen? Bekijk onze in-company pagina.

Populaire opleidingen

BHV basis

Wordt bedrijfshulpverlener in één dag

E-learning module

1-daagse praktijktraining

inclusief lunch

gemiddelde beoordeling 8,9

BHV herhaling

Voor medewerkers met een BHV certificaat

1-daagse praktijktraining

mobiele trainingsunit

inclusief lunch

elk jaar wisselend thema

VCA basis cursus

Haal in één1 dag je Basis VCA diploma

cursus en examen

hoog slagingspercentage

inclusief lunch

code 95 mogelijk

VCA VOL cursus

Volg een 1 daagse VOL-VCA cursus met examen

hoog slagingspercentage

cursus + examen

inclusief lunch

gemiddelde beoordeling 8,1

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Is BHV verplicht?2022-03-14T09:30:54+01:00

Ja, vanaf 1 medewerker is het wettelijk verplicht om binnen een bedrijf maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. In de Arbowet is namelijk opgenomen dat elke werkgever een algemene zorgplicht heeft. Dat betekent dat de werkgever moet zorgen voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers.

Hoeveel BHV-ers heeft mijn bedrijf nodig?2022-03-14T09:32:41+01:00

Dat is afhankelijk van de risico’s binnen het bedrijf of de organisatie. Het aantal is niet wettelijk vastgelegd. Aan de hand van de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) wordt bepaald met welke risico’s rekening moet worden gehouden. Op basis hiervan zal het aantal BHV-ers bepaald kunnen worden. De eigenaar van een bedrijf mag ook zelf als BHV-er optreden, belangrijk is wel dat bij zijn/haar afwezigheid iemand anders deze taak over kan nemen.

Hoe lang is mijn BHV certificaat geldig?2022-03-14T09:33:27+01:00

Het BHV certificaat van veiligopleiden.nl is 1 jaar geldig. Volgens de Arbowet dient men, om de kennis op peil te houden, periodiek de BHV cursus te herhalen. Wij adviseren daarom om ieder jaar een BHV herhalingscursus te volgen.

Wat is het verschil tussen BHV herhaling en BHV basis?2022-03-14T09:34:52+01:00

Wanneer je nog nooit een BHV training hebt gevolgd, dan start je voor de eerste keer met de BHV Basis training. Je leert dan alle basisvaardigheden die nodig zijn om op te treden als bedrijfshulpverlener. Wanneer de voorbereiding door middel van de E-learning met een goed resultaat is afgerond wordt de training vervolgd met 1 dag praktijktraining (8 uur)

Na voltooiing van de cursus ontvang je het certificaat BHV basis training.

Om je BHV certificaat te verlengen volg je de training BHV herhaling.
De lesinhoud van de BHV herhaaltraining is meer praktijkgericht er zal meer aandacht zijn voor actuele en bedrijfsspecifieke risico’s. De lesduur van de BHV herhalingstraining is 7 uur.

Mag ik de BHV herhaling een jaar overslaan?2022-03-14T09:35:26+01:00

Een hulpverlener dient in een noodsituatie de kennis altijd paraat te hebben. Bijvoorbeeld in het geval van een reanimatie moet er immers snel en accuraat gehandeld worden. Daarom adviseren wij de jaarlijkse herhaaltrainingen te volgen en raden het af om de BHV herhalingstraining over te slaan.

Ik heb mijn BHV certificaat laten vervallen wat nu?2022-03-14T09:36:06+01:00

Door het volgen van een herhalingscursus verleng je de geldigheidsduur van je BHV certificaat. Wanneer je BHV minder dan 4 maanden is verlopen kan je nog een herhalingscursus volgen.
Is dit langer geleden dan wordt in overleg bekeken of het noodzakelijk is de basiskennis op te frissen door middel van het volgen van de E-learning herhaling voordat de herhalingscursus plaats vindt.

Hoe lang duurt een BHV Basis E-learning?2022-03-14T09:50:28+01:00

Met de E-learning module van veiligopleiden.nl  ga je in je eigen tempo op jouw moment van voorkeur, aan de slag met het theoriegedeelte van de BHV opleiding. De lesduur bedraagt ongeveer 3-5 uur.

Wanneer de E-learning met een goed resultaat is afgerond wordt de training vervolgd met 1 dag praktijktraining (8 uur)

Hoe lang duurt een BHV herhalingscursus?2022-03-14T09:45:29+01:00

De lesduur van de BHV herhalingstraining is 7 uur.

Behalve een deel herhaling van de theorie wordt ook veel aandacht besteed aan de praktijkoefeningen.

Ik ben mijn BHV certificaat kwijt, wat nu?2022-03-14T09:46:29+01:00

Vervelend dat je het BHV certificaat kwijt bent geraakt. Maar geen zorgen, bij ons is het in dit geval mogelijk om een duplicaat certificaat aan te vragen. De eenmalige kosten hiervoor bedragen 15 euro exclusief btw.

Wil je een duplicaat aanvragen? Stuur ons dan een bericht met je NAW gegevens en geboortedatum naar info@veiligopleiden.nl. Wij sturen dan opnieuw je laatste BHV certificaat.

Vanaf hoeveel personen kan ik een BHV training op locatie volgen?2022-03-14T09:51:32+01:00

Een BHV training volgen in eigen bedrijf is al mogelijk vanaf 6 deelnemers.

Het is dan ook mogelijk om de cursustijden aan te passen naar de eigen wensen.

Ga naar de bovenkant