BHV basis

In 1 dag de BHV basis opleiding volgen met de E-learning module van veiligopleiden.nl. Leer de theorie in je eigen tempo en tijd en train de praktische vaardigheden op de praktijkdag. In de BHV cursus leren de toekomstige bedrijfshulpverleners hoe ze levensreddende eerste hulp kunnen geven, maar ook hoe te handelen bij brand en ontruiming. De praktijkdag start met een kort theoretisch deel. Vervolgens gaan de cursisten in de praktijk oefenen.

Deskundige eerste hulp bij calamiteiten

Volgens de Arbowet is een bedrijf met meerdere medewerkers verplicht om dagelijks minstens één bedrijfshulpverlener (BHV-er) aanwezig te hebben. De BHV-er heeft vooral als taak om eerste hulp te verlenen. Maar ook het blussen van een beginnende brand en het begeleiden van een ontruiming behoren tot het takenpakket. 

De cursisten bereiden zich voor door middel van de handige on line E-learning module. Nadat de E-learning is voltooid gaan de cursisten verder aan de slag op de praktijkdag.

Alle onderwerpen van de BHV basis cursus komen op de praktijkdag op actieve maar ook op interactieve wijze aan bod. Hierbij maken we gebruik van onder andere reanimatiepoppen, AED en instructievideo’s. In onze mobiele trainingsunit oefenen de cursisten hoe zij veilig om moeten gaan met rook, vuur en hitte. In de mobiele trainingsunit werken we met echt vuur, er wordt dus realistisch geoefend.

Onze ervaren BHV instructeurs weten hun kennis helder over te brengen op de deelnemers. Een prettige sfeer staat voorop bij de trainingen van veiligopleiden.nl. De doelstelling is namelijk om gemotiveerde bedrijfsshulpverleners op te leiden, dit draagt immers bij aan een veilige werkomgeving. 

Na het succesvol afronden van de training ontvangt de deelnemer ten slotte het BHV certificaat en ook het handige pasje. De geldigheidsduur van het certificaat is 1 jaar.

In-company
E-learning
Trainingsunit
1 dag

Inhoud BHV cursus

Onze ervaren VCA trainers gaan vooral praktijkgericht aan de slag met de lesstof. Op deze wijze wordt de training behalve leerzaam ook een boeiende ervaring voor de cursist. De volgend onderwerpen komen onder andere aan bod:

Brand en ontruiming

 • blussen van een beginnende brand en omgaan met brandblusser
 • preventie maatregelen
 • hoe en wanneer over te gaan tot ontruiming
 • communicatie
 • samenwerking met externe hulpverleningsdiensten

Levensreddende handelingen

 • slagaderlijke bloedingen stelpen
 • oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden
 • verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenletsel
 • reanimatie met gebruik van de AED

BHV basis met E-learning module

De cursist bereidt zich voor met de BHV E-learning, dit is een online training gekoppeld aan het eigen e-mail adres. 

Met de E-learning module van veiligopleiden.nl gaan de deelnemers in hun eigen tempo aan de slag met het theoriegedeelte van de BHV opleiding. 
Een voordeel is dat er dan gewerkt kan worden op het moment en op de locatie naar eigen voorkeur. 

De lessen worden met heldere instructiefilms en aanvullend beeldmateriaal ondersteund,  vervolgens eindigt elke les met een toets. Als het E-learning traject met een voldoende is afgesloten,  is de deelnemer optimaal voorbereid om met de praktijktraining te starten. Kijk in de cursusagenda op welke datum je de BHV training wilt volgen.

BHV basis op eigen locatie?

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk om de BHV basis in eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen. 

BHV basis 2

Extra specificaties

 • Duur E-learningca. 4 uur
 • Duur praktijk training8 uur
 • Lesmateriaalveiligopleiden.nl E-learning module
 • Groepsgroottemax. 15 deelnemers
 • Examentheorie- en praktijktoets
 • Certificaatveiligopleiden.nl certificaat
 • Geldigheidsduur1 jaar
 • Dagarrangementinclusief koffie/thee en lunch
 • Prijsstellingexclusief BTW

Cursusagenda

CursusBegint opLocatiePrijs
BHV basis + e-Learningvrijdag 28 oktober 2022Doetinchem€ 199.00 p.p.
BHV basis + e-Learningdinsdag 22 november 2022Doetinchem€ 199.00 p.p.

€ 199,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur

Contact

Neem contact met ons op

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur