BHV cursussen basis en herhaling

BHV cursussen volgen

BHV cursussen zijn van belang voor je onderneming. Bedrijfshulpverleners zorgen er voor dat snel hulp wordt geboden bij een noodsituatie. Zij weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen of een beginnende brand moeten blussen. Bij een ontruiming zorgen de BHV-ers voor deskundige begeleiding om iedereen zo snel en veilig mogelijk uit het pand te krijgen.
Iedere werkgever moet de BHV zo organiseren, dat de BHV-taken direct na het melden van een incident uitgevoerd kunnen worden.

Op het gebied van de BHV heeft veiligopleiden.nl ruime ervaring en we weten dan ook hoe we de juiste informatie op de juiste manier moeten brengen. Onze doelstelling is om onze cursisten te motiveren bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

Deskundige eerste hulp bij calamiteiten

BHV ploegleider basis en herhaling

Bij een calamiteit geeft de ploegleider BHV leiding aan de bedrijfshulpverleners en coördineert hij/zij de hulpverlening. Het veilig inzetten van de BHV ploeg behoort tot de voornaamste taken van de ploegleider BHV. Hierom is het belangrijk altijd een goede BHV cursus te volgen. Aan het eind van de cursusdag van deze tweedaagse cursus volgt een examen. Dit examen toetst of de cursist de stof voldoende beheerst om in de praktijk toe te passen.

De herhaaltraining ploegleider BHV besteedt behalve aan de theorie ook veel aandacht aan de praktijk. Scenario’s van mogelijke noodsituaties worden stapsgewijs onder andere met gebruik van table-top geoefend. Op deze wijze is het handig om na te gaan hoe mensen handelen en communiceren op het moment dat zich een noodsituatie voordoet.

Na het succesvol afronden van de trainingen, ontvangt de deelnemer het NIBHV certificaat en pasje ploegleider BHV basis of herhaling. Het certificaat is 1 jaar geldig.

Mobile Trainings Unit BHV

Door de inzet van de Mobile Trainings Unit BHV en onze materialen bus kunnen wij op realistische wijze een brandtraining verzorgen.

Een unieke beleving in de BHV is om met inzet van vuur en rook de effecten van brand te ervaren en te oefenen met kleine blusmiddelen. Naast het oefenen van het blussen van een beginnende brand zijn er nog meer toepassingen. Zo kunnen de cursisten in de Mobile Trainingsunit met echte warmte en hitte de procedures oefenen om veilig deuren te openen. Ook kunnen cursisten oefenen om ruimten vol rook snel en veilig te verlaten.

Brandblussers PFAS vrij

Voor de brandblustraining van de BHV cursussen maken wij gebruik van gerecyclede blussers, deze worden gevuld met water of eventueel PFAS vrij oefenschuim.

Maatwerk opleiding volgen?

leder bedrijf heeft zijn eigen risico’s. Belangrijk is dat de bedrijfshulpverleners geoefend worden op de risico’s die aanwezig zijn in het bedrijf. Hierom is het belangrijk om altijd goede BHV cursussen te volgen, om voorbereid te zijn op de risico’s binnen het bedrijf.

Locaties voor de BHV

Veiligopleiden.nl organiseert meerdere BHV cursussen per maand. Kijk voor de agenda en locaties in de cursusagenda en meld je hier direct aan voor de BHV.

Locaties

 • Doetinchem
 • Didam (Arnhem)
In-company
E-learning
Trainingsunit
1 dag

Inhoud basis BHV

In 1 dag de basis BHV cursussen volgen van veiligopleiden.nl. In de basis BHV leren de bedrijfshulpverleners hoe ze levensreddende eerste handelingen moeten verrichten. Ook leren ze wat te doen bij brand en ontruiming. Hierom gaan onze ervaren VCA trainers vooral praktijkgericht aan de slag met de lesstof. Op deze wijze wordt de training behalve leerzaam ook een boeiende ervaring voor de cursist. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

Brand en ontruiming
 • blussen van een beginnende brand en omgaan met brandblusser
 • preventie maatregelen
 • hoe en wanneer over te gaan tot ontruiming
 • communicatie
 • samenwerking met externe hulpverleningsdiensten

Levensreddende handelingen
 • slagaderlijke bloedingen stelpen
 • oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden
 • verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, suikerziekte en hersenletsel
 • reanimatie met gebruik van de AED

BHV met E-learning module

De cursist bereidt zich voor met de BHV cursussen E-learning, dit is een online training gekoppeld aan het eigen e-mail adres.

Met de E-learning module van veiligopleiden.nl gaan de deelnemers in hun eigen tempo aan de slag met het theoriegedeelte van de BHV. 
Een voordeel is dat er dan gewerkt kan worden op het moment en op de locatie naar eigen voorkeur.

De lessen worden met heldere instructiefilms en aanvullend beeldmateriaal ondersteund, vervolgens eindigt elke les met een toets. Als het E-learning traject met een voldoende is afgesloten, is de deelnemer optimaal voorbereid om met de praktijktraining te starten. Kijk in de cursusagenda op welke datum je de BHV cursussen wilt volgen.

BHV herhaling

Om in noodsituaties snel en goed te kunnen handelen is het van belang dat BHV-ers herhalingslessen volgen. Volg daarom jaarlijks de BHV cursussen herhaling om de BHV kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Actuele situaties worden aangegrepen om de bewustwording en motivatie van de cursisten te stimuleren. Op de cursusdag worden zowel de theorie als de praktijk behandeld.

Ga online aan de slag met de theorie van de BHV herhaaltraining van veiligopleiden.nl. De e-learning toets bepaald meteen het niveau van de cursist. Hierdoor weet je na afloop direct welk onderdeel online nog geoefend moet worden en ben je klaar om deel te nemen aan de praktijktraining.

BHV cursussen 3

BHV cursus op eigen locatie?

BHV cursussen op eigen locatie kunnen al vanaf 6 deelnemers. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat je zelf de cursustijden aanpast aan de eigen wensen. Informeer dan naar de mogelijkheden om in meerdere dagdelen, in het weekend of ’s avonds de training te laten verzorgen.

BHV cursussen 2

 

 

Extra specificaties

 • Duur E-learningca. 4 uur
 • Duur praktijk training8 uur
 • Lesmateriaalveiligopleiden.nl E-learning module
 • Groepsgroottemax. 15 deelnemers
 • Examentheorie- en praktijktoets
 • Certificaatveiligopleiden.nl certificaat
 • Geldigheidsduur1 jaar
 • Dagarrangementinclusief koffie/thee en lunch
 • Prijsstellingexclusief BTW

Cursusagenda

CursusBegint opLocatiePrijs
BHV basis + e-Learningwoensdag 2 februari 2022Doetinchem€ 199.00 p.p.

€ 199,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur