BHV cursus incompany2024-04-18T21:58:13+01:00

BHV cursus incompany

Ben je op zoek naar een opleider die de veiligheid van jouw werknemers serieus neemt en die maatwerkoplossingen biedt? Neem dan contact op met veiligopleiden.nl en informeer naar de mogelijkheden voor een opleiding op locatie. We helpen je graag verder!

trainingsunit

in 1 dag

praktijk gericht

maatwerk

BHV cursus incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

 • maatwerk

 • vanaf 8 personen

 • voordeliger

 • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Train samen met je collega’s op je eigen werkplek

Voor een groep van minimaal 8 personen komt onze instructeur met het materiaal en indien gewenst, onze mobiele trainingsunit, naar jouw locatie. Dat scheelt alweer reistijd!

Graag passen wij onze BHV-basis- of BHV-herhalings cursus aan op de wensen van de medewerkers en de locatie.
Vooraf zal dan ook worden afgestemd welke onderdelen extra aandacht moeten krijgen. Zo kan er op de risico’s die in de praktijk voorkomen getraind worden. Bovendien is een cursusdag op de eigen locatie een mooie gelegenheid om af te sluiten met een ontruimingsoefening.

Is het lastig om een hele cursusdag in te plannen voor de medewerkers? Informeer dan naar de mogelijkheden om meerdere dagdelen of ’s avonds de training te laten verzorgen.

Soorten BHV cursussen

Wij  bieden diverse BHV cursussen op locatie  aan. Indien jouw medewerkers nog geen eerdere BHV cursus hebben gevolgd, raden wij onze Basis BHV incompany cursus aan. Hierin worden jouw medewerkers opgeleid tot  professionele BHV-srs.

Als je al BHV-ers in jouw bedrijf hebt, maar hun certificaten verlopen binnenkort dan is onze BHV-herhalingscursus de beste optie.

Naast reguliere BHV-trainingen bieden wij ook de mogelijkheid om zowel de Ploegleider BHV Basis als de Ploegleider BHV Herhaling op locatie te geven.

Maatwerk cursus

Onze BHV in-company biedt een gepersonaliseerd lesprogramma dat is afgestemd op de unieke kenmerken van jouw gebouw en omgeving. Door deze gerichte en relevante training kunnen deelnemers zich beter voorbereiden op noodsituaties en effectiever reageren op specifieke scenario’s.

Samen werken we jaarlijks aan een maatwerk lesprogramma om de veiligheid van jouw organisatie te waarborgen.

Tijdens de trainingen kunnen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:

Brand en ontruiming

 • blussen van een beginnende brand
 • ontruimingsplan
 • interne procedures
 • inzet oefeningen  in en om het gebouw
 • communicatie
 • samenwerking met externe hulpverleningsdiensten.

Levensreddende handelingen

 • slagaderlijke bloedingen stelpen
 • oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden
 • verslikking, shock, angina pectoris, hartinfarct, beroerte, epilepsie, diabetes en ook hersenletsel
 • reanimatie met gebruik van de AED
 • aangevuld met wensen vanuit de klant

BHV cursus incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

 • maatwerk

 • vanaf 8 personen

 • voordeliger

 • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag of direct hulp nodig, wij staan op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00 uur

Maarten Herlaar
bhv-incompany-5
bhv incompany 5

Waarom een BHV training in-company?

Een BHV-training op maat is een belangrijke investering in de veiligheid van jouw organisatie en werknemers. Het volgen van een BHV-training op de eigen locatie, oftewel in-company, biedt veel voordelen ten opzichte van het volgen van een standaard training elders.

Flexibiliteit en tijdsbesparing.

Allereerst is het grootste voordeel van een in-company BHV-training de flexibiliteit en tijdsbesparing. Er hoeft namelijk geen reistijd te worden ingepland voor de werknemers, wat tijd en geld bespaart. Daarnaast is het mogelijk om de training te plannen op een moment dat het de werknemers het beste uitkomt, zodat er zo min mogelijk verstoring is van de werkzaamheden.

Maatwerk training

Een ander voordeel van een in-company BHV-training is dat deze volledig kan worden afgestemd op de specifieke veiligheidsrisico’s en werkomgeving van de organisatie. Er kan bijvoorbeeld extra aandacht worden besteed aan bepaalde situaties die vaker voorkomen binnen de organisatie, zoals het werken met gevaarlijke stoffen of het werken op hoogte. Hierdoor is de training niet alleen relevanter voor de werknemers, maar kan ook worden ingezet om gericht de veiligheidsrisico’s te verminderen.

Interne procedures en protocollen

Een ander voordeel van een in-company BHV-training is dat de werknemers elkaar beter leren kennen en hierdoor beter kunnen samenwerken in noodsituaties. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn in een situatie waarin er snel en adequaat gehandeld moet worden, zoals bij een brand of ongeval.

Tot slot

Tot slot biedt een in-company BHV-training ook de mogelijkheid om specifieke procedures en protocollen te trainen, die relevant zijn voor de organisatie. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het ontruimingsplan of de communicatie tijdens een noodsituatie. Door dit in een veilige omgeving te oefenen, kan er snel en adequaat worden gehandeld wanneer het er echt op aankomt.

Kortom, een BHV-training op maat is een belangrijke investering in de veiligheid van jouw organisatie en werknemers. Door de training in-company te laten plaatsvinden, kunnen werknemers flexibeler trainen en kan de training volledig worden afgestemd op de specifieke veiligheidsrisico’s en werkomgeving van de organisatie. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van de training, betere samenwerking tussen werknemers en een betere voorbereiding op noodsituaties.

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een hoofd BHV en BHV ploegleider?2022-03-14T10:08:13+01:00

Een hoofd BHV is verantwoordelijk voor de beleidsmatige kant van de BHV organisatie. Zoals het opzetten van de BHV organisatie, Arbobeleid, RI&E, opleidingen, wet- en regelgeving.
De BHV ploegleider is verantwoordelijk voor de aansturing van de BHV-ers. In geval van een calamiteit zal de BHV-ploegleider leiding geven aan de BHV-ers zodat deze doeltreffend ingezet kunnen worden.

 

Is een BHV ploegleider verplicht?2022-03-14T10:07:25+01:00

Nee, een BHV ploegleider is niet verplicht vanuit de Arbowet. Echter wanneer meerdere BHV-ers aangestuurd moeten worden, is het wel raadzaam om een BHV ploegleider aan te stellen en op te leiden. De BHV ploegleider geeft leiding aan het BHV-team tijdens een calamiteit en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

Telt de BHV cursus ook mee voor code95?2022-03-14T10:06:48+01:00

Nee, helaas heeft het CBR besloten dat de BHV cursus niet meer standaard meetelt voor code 95. Een alternatief hiervoor is de cursus EHBO Onderweg.

Krijg ik korting als ik meerdere mensen aanmeld voor een BHV cursus?2022-03-14T10:06:15+01:00

Ja, dat kan al vanaf 5 deelnemers. Neem hiervoor contact op met onze adviseur een vraag een offerte op maat aan.

Als ik mij inschrijf via de website, ben ik dan ook direct aangemeld voor de training?2022-03-14T10:12:20+01:00

Na inschrijving volgt binnen 24 uur de bevestiging van je aanmelding. Je hebt dan nog 48 uur om eventueel de training af te zeggen of te verplaatsen.

Wat moet ik doen al ik de E-learning niet met een voldoende heb afgesloten?2022-03-14T10:04:27+01:00

De E-learning is verdeeld in verschillende modules. Elke module eindigt met een toets. Bij een onvoldoende is het mogelijk, na het doorlopen van de extra lesstof, de toets nogmaals te doen. Dit kan net zolang totdat de toets uiteindelijk  met een voldoende kan worden afgesloten.

Wordt er een lunch aangeboden bij een training?2022-03-14T10:03:22+01:00

Ja zeker, onze BHV cursussen zijn inclusief koffie, thee en lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wat is NIBHV?2022-03-14T09:58:30+01:00

NIBHV staat voor “Nederlands Instituut voor Bedrijfs Hulp Verlening”
Het NIBHV is een onafhankelijke organisatie welke zich o.a. bezighoudt met de richtlijnen, les- en leermiddelen op het gebied van  Het NIBHV verstrekt een eigen BHV certificaat.

Wat is een BHV maatwerk training?2022-03-14T10:11:35+01:00

De verscheidenheid van activiteiten brengt bij elk bedrijf verschillende risico’s met zich mee. Wij passen onze opleidingen graag aan de wensen, medewerkers en de desbetreffende locatie aan. Met een maatwerk lesplan zal de inhoud van de cursus aansluiten op de specifieke situatie, zodat de medewerkers weten wat zij moeten doen wanneer dat nodig is.

Is een ontruimingsoefening verplicht?2022-03-14T09:55:47+01:00

De ARBO wet stelt dat werkevers verplicht zijn om maatregelen te treffen voor brandbestrijding,  eerste hulp en evacuatie bij direct en ernstig gevaar.

Wanneer een gebouw beschikt over een brandmeldinstallatie is het eveneens verplicht om ontruimingsoefeningen te realiseren.

Ga naar de bovenkant