Heftruck, reachtruck of EPT training incompany 2024-04-18T21:58:20+01:00

Heftruck, reachtruck of EPT training incompany 

Leer hoe je veilig en efficiënt kunt werken met verschillende interne transportmiddelen door het volgen van een incompany cursus. Tijdens deze cursus, die op locatie bij jouw bedrijf wordt gegeven, leer je de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze transportmiddelen op de juiste manier te gebruiken.

flexibiliteit

in een halve dag

kwaliteit

maatwerk

Heftruck, reachtruck of EPT training incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

  • maatwerk

  • vanaf 8 personen

  • voordeliger

  • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

“Veilig werken met interne transportmiddelen” “

Hier kunt u meer informatie vinden over de verschillende opleidingen die wij aanbieden, namelijk heftruck basis en herhaling, EPT (elektrische pallet truck), reachtruck stapelaar en hoogwerker.

Onze heftruck, reachtruck of EPT  incompany training zijn bedoeld voor bedrijven die hun medewerkers willen opleiden en certificeren in het veilig en efficiënt besturen van verschillende interne transportmiddelen. Door middel van deze opleidingen kunnen uw medewerkers hun vaardigheden verbeteren, waardoor ze veiliger en productiever kunnen werken.

Het volgen van heftruck, reachtruck of EPT training incompany is al mogelijk vanaf 6 deelnemers bij veiligopleiden.nl.

Aandacht voor de deelnemers

Bij onze trainingen vinden we het belangrijk om iedereen te betrekken en te ondersteunen, ongeacht hun leerstijl of achtergrond. Daarom besteden we ook extra aandacht aan deelnemers die moeite hebben met leren, door gebruik te maken van verschillende didactische methoden en technieken die zijn ontworpen om hun begrip en betrokkenheid te vergroten.

Soorten logistieke opleidingen

Bij veiligopleiden.nl bieden we verschillende incompany logistieke opleidingen aan om jouw medewerkers op een veilige en efficiënte manier te laten werken met verschillende interne transportmiddelen. Hieronder staan de  cursussen en opleidingen die we aanbieden:

Onze incompany opleidingen vinden plaats op locatie, zodat de deelnemers kunnen leren in hun eigen werkomgeving en de opleiding direct kunnen toepassen in de praktijk.

Heftruck, reachtruck of EPT training incompany in een andere taal

Bij veiligopleiden.nl vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot onze opleidingen, ongeacht de taal die ze spreken. Daarom bieden we ook alle cursussen in een andere taal aan. Onze ervaren instructeurs kunnen de interne transportmiddelen opleiding bijvoorbeeld in het Engels, Duits, Frans, Turks of Pools geven, afhankelijk van de behoeften van jouw organisatie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ook niet-Nederlandssprekende medewerkers de opleiding kunnen volgen en begrijpen.
Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan klaar om jou en jouw medewerkers de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen, ongeacht de taal die jullie spreken.

Heftruck, reachtruck of EPT training incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

  • maatwerk

  • vanaf 8 personen

  • voordeliger

  • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag of direct hulp nodig, wij staan op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00 uur

Maarten Herlaar
heftruck reachtruck of ept training incompany 5
heftruck reachtruck of ept training incompany 2
heftruck reachtruck of ept training incompany 3

Waarom een interne transportmiddelen cursus op locatie?

Een heftruck, reachtruck of EPT training incompany cursus  is de ideale manier om jouw medewerkers op een veilige en efficiënte manier te laten werken met verschillende transportmiddelen. Dit soort cursussen worden gegeven op locatie, in het bedrijf zelf, zodat de medewerkers kunnen leren in hun eigen werkomgeving en de geleerde kennis direct kunnen toepassen in de praktijk. In deze tekst zullen we uitleggen waarom het volgen van een incompany interne transportmiddelen cursus voordelen biedt ten opzichte van het volgen van een cursus op een externe locatie.

kostenefficiënter

Allereerst is het volgen van een incompany interne transportmiddelen cursus kostenefficiënter. Door de cursus incompany te organiseren, hoeven medewerkers niet te reizen en worden er geen extra kosten gemaakt voor bijvoorbeeld catering of het huren van een externe locatie. Bovendien kan de cursus aangepast worden aan de specifieke behoeften van het bedrijf, zodat de inhoud van de cursus aansluit op de werkzaamheden die in het bedrijf worden uitgevoerd. Dit betekent dat medewerkers relevante kennis opdoen die direct toepasbaar is in hun dagelijkse werkzaamheden.

Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van een EHBO cursus op locatie is de flexibiliteit die het biedt. Bedrijven kunnen de trainingen plannen op tijden en locaties die het beste passen bij de behoeften van hun medewerkers. Dit betekent dat er minder verstoring van de werkzaamheden is en medewerkers minder tijd kwijt zijn aan reizen naar een externe trainingslocatie.

Maatwerk

Een ander voordeel van een incompany cursus is dat de medewerkers worden opgeleid op de transportmiddelen waarmee zij in hun eigen bedrijf werken. Dit betekent dat zij specifieke kennis opdoen over de transportmiddelen die in hun bedrijf gebruikt worden en niet alleen generieke kennis opdoen over het gebruik van transportmiddelen. Dit vergroot niet alleen de veiligheid, maar ook de efficiëntie van het bedrijf, omdat medewerkers de transportmiddelen op de juiste manier kunnen gebruiken en problemen snel kunnen oplossen.

Team Building

Daarnaast kan een incompany cursus een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur en het groepsgevoel. Medewerkers volgen de cursus samen en kunnen kennis en ervaringen delen. Dit kan leiden tot meer samenwerking en een groter gevoel van betrokkenheid bij het bedrijf.

Vertrouwen en Veiligheid

Tot slot biedt een incompany cursus flexibiliteit. Het bedrijf kan zelf bepalen wanneer de cursus plaatsvindt en hoe lang deze duurt. Dit kan worden aangepast aan de drukte en de behoeften van het bedrijf, zodat de cursus niet ten koste gaat van de productie.

Kortom, het volgen van een interne transportmiddelen cursus incompany biedt vele voordelen voor bedrijven die veilig en efficiënt willen werken met interne transportmiddelen. Het is kostenefficiënt, specifiek op maat gemaakt voor het bedrijf, vergroot de veiligheid en efficiëntie van het bedrijf en kan een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Heb je een rijbewijs nodig voor een heftruck?2022-03-14T12:34:17+01:00

Dat hangt af van de afmeting van de heftruck en waar met de heftruck gereden wordt.
Voor het besturen van een heftruck breder dan 130 centimeter op de openbare weg is een T rijbewijs verplicht.
Wanneer je met de heftruck uitsluitend  op eigen terrein of magazijn rijdt dan is een  T-rijbewijs niet nodig.

Ik ben mijn heftruck certificaat kwijt wat nu?2022-03-14T12:34:23+01:00

Vervelend dat je het heftruckcertificaat kwijt bent geraakt. Maar geen zorgen, bij ons is het mogelijk om een duplicaat certificaat aan te vragen. De eenmalige kosten hiervoor bedragen 15 euro exclusief btw.  Wil je een duplicaat aanvragen? Stuur ons dan een bericht met je NAW gegevens en geboortedatum naar info@veiligopleiden.nl en we helpen je graag verder.

Kan ik ook een in company heftruck cursus volgen?2022-03-14T12:34:29+01:00

Ja, het is bij ons zeker mogelijk om een in-company cursus te volgen. In dat geval komt onze instructeur bij jou op locatie om de heftrucktraining te geven.  Het is hierbij wel belangrijk dat het gebruik van een praktijk- en theorieruimte mogelijk is en dat er een heftruck beschikbaar is.

Hoelang duurt een heftruck cursus?2022-03-14T11:28:58+01:00

Bij nog geen ervaring met het besturen van een heftruck, dien je de basiscursus te volgen. Deze training duurt circa 8 uur. Wanneer je al ervaring hebt met een heftruck, duurt de training circa 4 uur.

Vanaf welke leeftijd mag je heftruck rijden?2022-03-14T11:28:33+01:00

De minimale leeftijd voor het rijden op een heftruck is 18 jaar. De heftruckchauffeur dient daarnaast aantoonbaar te zijn geïnstrueerd/opgeleid voor het veilig werken met de betreffende machine. Heftruckchauffeurs jonger dan 18 jaar en minimaal 16 jaar, mogen alléén een heftruck besturen wanneer zij aantoonbaar zijn opgeleid én voortdurend onder begeleiding van een deskundige.

Waarom is een heftruckcertificaat niet langer geldig?2022-03-14T11:27:55+01:00

De wet- en regelgeving verandert zo nu en dan, dus is het van groot belang dat heftruckchauffeurs up-to-date zijn. Naast ontwikkelingen in de regelgeving, is een praktijkherhaling voor heftruckchauffeurs ook van essentieel belang. Het komt ook regelmatig voor dat er in de handelingen van de heftruckchauffeur zelf aangeleerd foutief gedrag insluipt. Dus door de herhalingscursus om de 5 jaar te volgen, blijft de heftruckchauffeur niet alleen up-to-date maar ook vakbekwaam.

Hoe lang is een heftruck certificaat geldig?2022-03-14T11:27:15+01:00

De heftruckcertificaten van veiligopleiden.nl zijn 5 jaar geldig. Daarna adviseren wij om een herhaalcursus te volgen. Bij de herhaling worden de actuele veiligheidseisen doorgenomen, zodat de deelnemers geheel up-to-date zijn. Bovendien wordt ongewenst aangeleerd gedrag bij deze herhaling gecorrigeerd.
Ook stellen verzekeringsmaatschappijen bepaalde voorwaarden aan de geldige certificering van heftruckchauffeurs, waaronder de actuele veiligheidseisen.

Mag je een heftruck besturen zonder certificaat?2022-03-14T11:26:31+01:00

Ja, een heftruckcertificaat is niet verplicht. Maar let op; dit geldt niet voor iedereen. Er gelden wel degelijk regels. De Arbowet eist nl. dat een heftruckchauffeur grondig geïnstrueerd moeten zijn m.b.t. transportmaterieel. Want bij een mogelijk bedrijfsongeval zal de werkgever bij de arbeidsinspectie en verzekeraar moeten kunnen aantonen dat zijn medewerkers kundig waren én op de hoogte van de werking van de heftruck, veiligheidsregels en relevante wet- en regelgeving.  Een geldig heftruckcertificaat fungeert daarom als bewijs van de vakbekwaamheid van de chauffeur.  De heftruck cursus van veiligopleiden.nl voldoet aan de veiligheidseisen van zowel verzekeraars als de Arbowet.

Ga naar de bovenkant