Opleiding VCA-VOL2023-03-08T14:28:13+00:00

Opleiding VCA-VOL

De VOL-VCA cursus is voor voor leidinggevende of ZZP’er. Tijdens de cursus leer je alles over VGM en bereiden onze trainers je voor op het examen. Meld je nu aan en haal je VCA VOL certificaat in 1 dag.

in 1 dag

code 95 mogelijk

inclusief lunch

gratis lesboek

Opleiding VCA-VOL

Onze ervaren VCA trainers behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

Specificaties

lestijd8 uur
lesmateriaallesboek VCA Compact
vooropleidingn.v.t.
koffie, thee en lunchinclusief
groepsgroottemaximaal 20 personen
examenCBT examen VOL-VCA
certificaatB-VCA certificaat en pasje
geldigheidsduur10 jaar
prijs229,- excl. btw

Inhoud opleiding VCA-VOL

Onze ervaren VCA trainers behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

  • Arbowet
  • gevaarlijke stoffen
  • risico’s en preventie
  • taken, rechten, plichten en gedrag
  • veilig werken met gereedschappen
  • procedures, instructies en signalering

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een cursus VCA-VOL voor Code95 laten meetellen.
De 1-daagse cursus telt dan mee voor 7 uur Code95.

Examen cursus VCA-VOL

Aan het einde van de cursusdag wordt het VOL-VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. De examens worden digitaal afgenomen, hiervoor wordt een tablet ter beschikking gesteld. Het examen VOL-VCA bestaat uit 70 meerkeuze vragen en voor de beantwoording krijg je maximaal 75  minuten de tijd. Je bent uiteindelijk geslaagd voor VOL-VCA  wanneer je 4.515 punten (64,5%) behaald hebt. Tenslotte, na de afronding van het examen, weet je direct of je geslaagd bent voor de opleiding VCA-VOL.

Opleiding VCA-VOL

229,-

ex. btw

0
Klanttevredenheid

Super opleiding, sympatieke trainer!

Annette, bedrijf X

Handig met de e-learning.

Frits Groener, bedrijf X

Liever in-company?

Maarten Herlaar
  • maatwerk

  • vanaf 6 personen

  • vanaf € 950,-

Vragen?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl
Wij reageren binnen 24 uur

VCA VOL 3
VCA VOL 1
VCA VOL 1

Opleiding VOL-VCA

Werk jij als leidinggevende of als ZZP-er in de bouw, petrochemie of voor de overheid, dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu wettelijk verplicht. Voor bepaalde werkzaamheden is namelijk een VCA diploma vereist. Volg dan een opleiding VCA-VOL met afsluitend examen bij veiligopleiden.nl. Je vergroot hiermee niet alleen je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de medewerkers waar je leiding aan geeft.

Haal als leidinggevende in 1 dag je VCA-VOL diploma

In de opleiding VCA-VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) leer je behalve veilig ook om verantwoord te werken. Je wordt vervolgens voorbereid hoe jij en jouw collega’s in een risicovolle werkomgeving veilig kunnen werken.

Tevens leer je hoe je de actuele wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toe moet passen. Na de VCA-VOL weten de cursisten hoe zij om moeten gaan met de specifieke verantwoordelijkheden als leidinggevende.

Onze instructeurs werken vooral met voorbeelden uit de praktijk. De cursisten worden zo meer bewust hoe zij voor zichzelf en voor de omgeving veilig kunnen werken. Uiteindelijk is de doelstelling om de risico’s tot een minimum te beperken. De cursus wordt ten slotte afgesloten met een examen. Veiligopleiden.nl leidt jaarlijks honderden deelnemers op voor hun VCA-VOL certificaat en heeft een hoog slagingspercentage. Zijn er specifieke wensen? Laat het ons dan weten, want we denken graag met je mee.

Wie in het bezit is van een VCA diploma wordt opgenomen in het VCA register. Via het VCA register kan te allen tijde worden gecontroleerd of de medewerkers op de werklocatie aan de vereiste veiligheidsvoorschriften voldoen. Het VCA-VOL diploma is 10 jaar geldig, daarna moet opnieuw een cursus VCA-VOL worden gevolgd.

Opleiding VCA-VOL cursus op eigen locatie?

Vanaf 7 personen is het ook mogelijk om een opleiding VCA-VOL in eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen.

VCA VOL 4

Waarom een training volgen bij veiligopleiden.nl?

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

De trainingen van veiligopleiden.nl worden verzorgd door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen.

Wij vinden het belangrijk dat er tijdens de opleiding een ontspannen sfeer is zodat de cursisten gemotiveerd aan de slag gaan en uiteindelijk bijdragen aan de veiligheid binnen hun bedrijf of organisatie.
De steeds afwisselende lesstof met ook aandacht voor actuele situaties zal op den duur de vaardigheden van de deelnemers steeds meer verbeteren.

Vooral de mogelijkheid van de eigen inbreng van de cursist wordt altijd zeer op prijs gesteld.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Omdat elke organisatie bedrijfsspecifieke risico’s kent, verzorgt veiligopleiden.nl ook trainingen op de eigen locatie.
Zijn er bijzondere aandachtspunten? We passen onze opleidingen zowel aan de wensen, medewerkers en de situatie aan.
Je kunt al kiezen voor een training op eigen locatie vanaf zes deelnemers.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Hoe zit een VCA cursus dag er uit?2022-03-14T12:32:15+00:00

Je kijkt er wel tegenop… een hele dag weer in de schoolbanken, dat is lang geleden. Jij bent eigenlijk liever bezig met je handen.

We beginnen om 8.30 uur met een kop koffie. Na het voorstelrondje behandelen we de theorie.  Rond 10 uur is de koffie pauze. Samen met je medecursisten bespreek je wat er net behandeld is. Het is ook best veel lesstof, maar na 15 minuten ben je weer opgeladen om weer verder aan de slag te gaan. Tot 12:30 uur behandelt de trainer de meeste theorie. De tijd vliegt voorbij, gelukkig is er af en toe ook tijd om even te lachen.

In de pauze tot 13.00 uur geniet je van een heerlijke lunch met een glas melk of jus d’orange.

Dan weer verder met het laatste gedeelte van de theorie. Is het af en toe lastig? Geen zorgen, de trainer neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en de lesstof uit te leggen.  Om 15.00 uur gaat de hele groep een proefexamen maken, je weet daarna waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Samen met de trainer worden de laatste puntjes op de i gezet. Even uitblazen om 16.00 uur, tijd om nog even wat te drinken, want om 16.30 uur begint het VCA examen.

In het examen lokaal zijn de laptops opgesteld. De examinator vraagt je om je te legitimeren en je telefoon op te bergen.  Je neemt plaats achter de laptop; het examen begint. Je hebt 60 minuten de tijd om 40 meerkeuze vragen te beantwoorden (VOL VCA 75 minuten en 70 vragen). Als je 64,5% van de examenvragen goed beantwoordt ben je geslaagd.

Gelukkig kan je direct na het examen de (voorlopige) uitslag al zien.

Hoe lang duurt een VCA cursus?2022-03-14T12:32:20+00:00

Zowel een B-VCA, VOL-VCA als een VIL-VCA cursus met examen duren elk 8 uur.

Als ik meerdere cursisten heb krijg ik dan korting?2022-03-14T12:32:26+00:00

Vanaf 5 deelnemers is het mogelijk om een offerte aan te vragen.
Neem contact op met onze adviseur en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave.

 

Kunnen we ook een VCA in-company cursus + examen volgen?2022-03-14T12:32:31+00:00

Ja, vanaf 6 deelnemers is een VCA in-company cursus + examen mogelijk.
Het examenbureau stelt echter wel bepaalde eisen aan de locatie. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Moet ik het boek lezen voor de cursus dag?2022-03-14T12:32:37+00:00

Door het boek te lezen  bereid je je optimaal voor op het examen en heb je  dus een grotere kans om te slagen.

 

Is de VCA cursus inclusief lunch?2022-03-14T12:32:43+00:00

Ja, de VCA cursus is in inclusief koffie, thee, fris en een lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wanneer weet ik of ik geslaagd bent voor VCA?2022-03-14T12:32:51+00:00

Direct na het maken van je VCA examen krijg je de (voorlopige) uitslag te horen.
Na vijf werkdagen kan je op vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd bent in het centrale register VCA.

Is het mogelijk om proefexamens te maken?2022-03-14T12:32:59+00:00

Ja dat is mogelijk. Kik hier om naar de VCA proefexamens te gaan

Kan ik VCA ook via e-learning volgen?2022-03-14T12:33:04+00:00

Zowel de B-VCA als de VOL- VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd.
Na afronding van de e-learning  kan je je opgeven voor het examen. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Ik ben al een paar keer gezakt voor het VCA examen. Wat moet ik nu doen?2022-03-14T12:33:14+00:00

In overleg met onze adviseur kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de bovenkant