Ploegleider BHV herhaling

Wie doet wat bij een noodsituatie? Bij een calamiteit neemt de BHV ploegleider de leiding en coördineert de hulpverlening. 
Een belangrijke rol dus, die echt het verschil kan maken in een dergelijke situatie.  Volg daarom de training ploegleider BHV herhaling om de kennis up-to-date te houden. 

 

Deskundig blijven met de NIBHV herhaaltraining ploegleider BHV

Het veilig inzetten van de BHV ploeg bij een incident behoort tot de voornaamste taken van de ploegleider BHV.  Bij een incident is met name direct en adequaat handelen van groot belang. Het deskundig aansturen van de overige BHV-ers zal er uiteindelijk toe bijdragen dat de noodsituatie snel onder controle is. Een ploegleider let er bovendien op dat de veiligheid tijdens een inzet niet in gevaar komt.

De cursus ploegleider BHV herhaling is bestemd voor iedereen die een geldig diploma ploegleider BHV wil behouden.
Behalve de herhaaltraining ploegleider BHV dient de deelnemer eveneens jaarlijks de BHV herhaaltraining te volgen. 

De herhaaltraining ploegleider BHV besteedt behalve aan de theorie bovendien veel aandacht aan de praktijk.  Scenario’s van mogelijke noodsituaties binnen het bedrijf worden stapsgewijs, onder andere met gebruik van table-top geoefend. Op deze wijze is het ook handig om na te gaan hoe mensen handelen en communiceren op het moment dat een incident daadwerkelijk voorkomt. Verder komen ook actuele situaties waarbij hulpverlening een rol heeft gespeeld aan bod. Vervolgens besteden we vooral aandacht aan de praktijkervaringen van de cursisten. Tenslotte wordt ingegaan op het afronden van een inzet en de manier waarop de ploegleider het incident samen met de BHV-ers kan evalueren. 

Na afloop van de ploegleider  BHV herhaling cursus leggen de deelnemers een competentietoets af. Wanneer deze met een voldoende is beoordeeld,  ontvangt de cursist vervolgens het NIBHV certificaat ploegleider herhaling. Dit certificaat is 1 jaar geldig.

 

maatwerk
praktijkgericht
NIBHV
1 dag

Inhoud cursus

Onze ervaren trainers gaan hoofdzakelijk praktijk gericht aan de slag met de lesstof. De training is daarom behalve leerzaam eveneens een boeiende ervaring voor de cursist.  De volgend onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • leidinggeven tijdens een inzet 
 • werken met scenario’s ondersteund door het table-top systeem
 • alarmerings- en communicatiemiddelen
 • ontruimingsoefening
 • communicatie

De ploegleider BHV herhalingstraining heeft steeds een jaarlijks wisselend programma, vooral omdat onder meer de praktijkervaringen van de cursisten uitgebreid worden behandeld.
Tevens is natuurlijk ook een maatwerktraining mogelijk,  de cursus kan dan volledig afgestemd worden op de situatie binnen de eigen organisatie.  Overleg hierover gerust met ons wat de mogelijkheden zijn.   

 

Wat zijn de taken van een ploegleider BHV?

De belangrijkste taken van de BHV ploegleider zijn:

 • leiding geven aan de inzet
 • bewaken van de veiligheid van de BHV ploeg
 • toezicht houden op de uitvoering van de procedures en instructies
Is een BHV ploegleider verplicht ?

Nee, het is niet verplicht.

Maar we raden het wel aan als er meerdere bedrijfshulpverleners moeten worden aangestuurd. In geval van een noodsituatie geeft de ploegleider BHV leiding aan de bedrijfshulpverleners.
Verder bepalen ook de risico’s en de omvang het bedrijf of het nodig is om een ploegleider BHV te hebben.  

BHV ploegleider op eigen locatie ?

Vanaf 4 personen is het ook mogelijk om een BHV ploegleider training in eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en de toets vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen. 

 

Extra specificaties

 • Lestijd08:30- 16:30 uur
 • VooropleidingBHV ploegleider basis
 • Lesmateriaalinclusief oefenmaterialen
 • Groepsgroottemax. 15 deelnemers
 • CertificaatNIBHV ploegleider BHV herhaling
 • Geldigheidsduur1 jaar
 • Dagarrangementinclusief koffie/thee en lunch
 • Prijsstellingexclusief BTW

Cursusagenda

CursusBegint opLocatiePrijs
BHV Ploegleider herhalingdonderdag 13 oktober 2022Doetinchem€ 239.00 p.p.

€ 225,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur

Contact

Neem contact met ons op

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur