Reachtruck training

Een reachtruck is een zwaar transportmiddel waarmee op hoge hoogtes gewerkt kan worden.  Een ongeluk met de reachtruck kan dan ook heftige gevolgen hebben voor zowel mens als bedrijf.  Helaas zijn veel ongelukken nog steeds het gevolg van onzorgvuldig gebruik van de reachtruck. Volg daarom een reachtruck training bij veiligopleiden.nl en leer veilig om te gaan met de reachtruck.

Deskundig en veilig werken met de reachtruck

Tijdens de reachtruck training leer je om veilig en behendig een reachtruck te besturen en te beheersen. Behalve veiligheid is tevens de bediening van de reachtruck een belangrijk aspect van deze training. Door op de juiste wijze om te gaan met de reachtruck kan immers schade en letsel worden voorkomen.

Een deskundige reachtruck chauffeur draagt bovendien bij aan lagere logistieke kosten. Zo komen de goederen niet alleen veilig, maar ook sneller op de juiste plaats. 

Een reachtruck certificaat is niet verplicht. De ARBOwet eist echter wel dat de reachtruck bestuurders grondige en specifieke instructies hebben gehad voordat ze een reachtruck gaan besturen. En verder verplichten ook steeds meer  verzekeraars een vakkundige opleiding. 

Na 5 jaar is het volgen van een herhalingscursus voldoende om het reachtruck certificaat weer met 5 jaar te verlengen. In de herhaaltraining reachtruck  ligt de nadruk vooral op de praktijk. Verder wordt de theorie weer opgefrist en worden ook de veranderingen in de regels behandeld. Vervolgens wordt eveneens veel  aandacht besteed aan wat de reachtruck bestuurder de afgelopen jaren in de praktijk is tegengekomen.

certificaat
praktijk
inclusief lunch
1 dag

Inhoud Reachtruck training

De reachtruck training bestaat uit een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. Eerst leer je de kennis die nodig is om de reachtruck veilig te kunnen besturen  en daarna ga je aan de slag om de geleerde kennis in de praktijk te brengen.

In de training komen onder andere  de volgende onderwerpen aan bod:

 • vakkennis
 • stapel-en opslagmiddelen en lastberekening
 • bediening en besturing 
 • werking hydraulisch systeem
 • stapelen, pallet- en inrijstelling
 • verkeersvoorschriften en milieu
 • controle en onderhoud

Praktijktoets 

De training reachtruck wordt ten slotte afgesloten met zowel een theorie- als een praktijktoets. Bij een voldoende resultaat  ontvang je na afloop het Veiligheidscertificaat reachtruck.  Dit certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Reachtruck training op eigen locatie ?

Vanaf 5 personen is het ook mogelijk om een reachtruck training in eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen. 

 

 

Extra specificaties

 • Duur7 uur
 • Vooropleidingbij herhaling is een basis certificaat reachtruck verplicht
 • Examentheorie- en praktijktoets
 • CertificaatVeiligopleiden.nl certificaat en pas
 • Geldigheidsduur5 jaar
 • Dagarrangementinclusief koffie/thee en lunch
 • Prijsstellingexclusief BTW

Cursusagenda

Momenteel zijn er geen cursussen gevonden, bel naar 0314-750451 voor meer informatie.

€ 230,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur

Contact

Neem contact met ons op

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur