VOL-VCA cursus +examen

Werk jij als leidinggevende of als ZZP-er in de bouw, petrochemie of voor de overheid, dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu wettelijk verplicht. Voor bepaalde werkzaamheden is namelijk een VCA diploma vereist. Volg dan een VOL-VCA cursus met afsluitend examen bij veiligopleiden.nl.  Je vergroot hiermee niet alleen  je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de medewerkers waar je leiding aan geeft.

Haal als leidinggevende in 1 dag je VOL-VCA diploma

In de cursus  VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) leer je behalve veilig ook om verantwoord te werken. Je wordt vervolgens voorbereid hoe jij en jouw collega’s in een risicovolle werkomgeving veilig kunnen werken.  
Tevens  leer je hoe je de actuele wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toe moet passen. Na de VOL-VCA cursus weten de cursisten hoe zij om moeten gaan met de  specifieke verantwoordelijkheden als leidinggevende.

Onze instructeurs werken vooral met voorbeelden uit de praktijk. De cursisten worden zo meer bewust hoe zij voor zichzelf en voor de omgeving veilig kunnen werken.  Uiteindelijk is de doelstelling om de risico’s tot een minimum te beperken. De cursus wordt ten slotte afgesloten  met een examen. Veiligopleiden.nl leidt jaarlijks honderden deelnemers op voor hun VOL-VCA certificaat en heeft een hoog slagingspercentage. Zijn er specifieke wensen? Laat het ons dan weten, want we denken graag met je mee.

Wie in het bezit is van een VCA diploma wordt opgenomen in het VCA register. Via het VCA register kan te allen tijde worden gecontroleerd of de medewerkers op de werklocatie aan de vereiste veiligheidsvoorschriften voldoen.  Het VCA VOL diploma is 10 jaar geldig, daarna moet opnieuw een VCA VOL cursus worden gevolgd. 

diploma en pas
code95
inclusief lunch
1 dag

Inhoud VOL-VCA cursus

Onze ervaren VCA trainers behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

 • Arbowet
 • gevaarlijke stoffen
 • risico’s en preventie
 • taken, rechten, plichten en gedrag
 • veilig werken met gereedschappen
 • procedures, instructies en signalering

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een cursus VOL-VCA voor Code95 laten meetellen.
De 1-daagse VOL-VCA cursus telt dan mee voor 7 uur Code95.

Examen

Aan het einde van de cursusdag wordt het VOL-VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. De examens worden digitaal afgenomen, hiervoor wordt een tablet ter beschikking gesteld. Het examen VOL-VCA bestaat uit 70 meerkeuze vragen en voor de beantwoording krijg je maximaal 75  minuten de tijd. Je bent uiteindelijk geslaagd voor VOL-VCA  wanneer je 4.515 punten (64,5%) behaald hebt. Tenslotte,  na de afronding van het examen, weet je direct of je bent geslaagd.

VCA op eigen locatie ?

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk om een VCA training in eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen. 

 

Extra specificaties

 • Lestijd08:30 - 17:00 uur
 • Voorbereidinglesboek
 • Groepsgroottemax. 20 deelnemers
 • ExamenCVT examen VOL-VCA
 • CertificaatVOL-VCA certificaat en pasje
 • Geldigheidsduur10 jaar
 • Dagarrangementinclusief koffie, thee en lunch
 • Prijsstellingexclusief BTW

Cursusagenda

CursusBegint opLocatiePrijs
VCA VOL cursus + examenmaandag 03 oktober 2022Didam€ 229.00 p.p.
VCA VOL cursus + examenmaandag 31 oktober 2022Didam€ 229.00 p.p.
VCA VOL cursus + examenmaandag 14 november 2022Didam€ 229.00 p.p.
VCA VOL cursus + examenmaandag 21 november 2022Didam€ 229.00 p.p.
VCA VOL cursus + examenmaandag 19 december 2022Didam€ 229.00 p.p.

€ 229,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur

Contact

Neem contact met ons op

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur