Vanaf 3 maart starten we weer met BHV, EHBO, VCA en heftruck trainingen

leslokaal BHV VCA

Het kabinet heeft besloten voor wat betreft veiligheidscursussen met ingang van 3 maart versoepelingen in het coronabeleid toe te staan.

Uiteraard zijn we blij met dit nieuws. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd om onze BHV, EHBO, VCA en heftruck trainingen weer volledig te kunnen hervatten.  Uiteraard worden de corona maatregelen, de 1.5 meter en het brancheprotocol nog steeds in acht genomen.

 Wij starten zowel de in-company trainingen op als ook de opleidingen op onze trainingslocaties in Doetinchem, Didam, Nijmegen en Amersfoort.

 

Download 'Wijzigingsregeling maatregelen COVID-19

 

Waarom toch een training volgen 

  • Werkgevers blijven verplicht, ook nu, om de veiligheid op de werkvloer op orde te hebben
  • Het is een wettelijke verplichting dat de BHV geoefend en getraind blijft, daarom mogen BHV-ers naar eigen bedrijf of een opleidingslocatie komen voor een training.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de Rijksoverheid

In-company

Ook voor de externe trainingen hanteren we een strikt protocol volgens de huidige voorschriften. Verder zal enkele dagen voor de trainingsdag met de opdrachtgever worden bekeken of de locatie voldoet aan de gestelde eisen.

Voor aanvang van de training zal  door een medewerker van veiligopleiden.nl een Laatste Minuut Risico Analyse  (LMRA) worden uitgevoerd om vast te stellen of er veilig getraind kan worden.

Corona protocol nog steeds van kracht

De richtlijnen voor instructeur en cursist hebben wij vastgelegd in onze Covid-19 handreiking. 

Bekijk onze Covid-19 handreiking

Versie 1.2 

Wat ga je als cursist hiervan merken?

in het kort:

  • aangepaste groepsgrootte afhankelijk van de locatie 
  • 1,5 meter afstand houden van elkaar
  • gezondheidscheck voor aanvang
  • aangepast lesprogramma
  • gedesinfecteerde lesmaterialen
  • verzoek mondkapjes dragen
  • voorkeur gebruik van E-learning en verkort praktijk moment

 

Alle opleidingen van veiligopleiden.nl voldoen aan de eisen van RIVM en het brancheprotocol. “Veilig trainen voor BHV, EHBO, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de Covid 19-pandemie. 

Download het brancheprotocol

 

Gezondheidscheck

Voor aanvang van de training controleert onze instructeur op gezondheidsklachten zoals hoesten, niezen, verkoudheid, koorts en vraagt of de cursist fit genoeg is om aan de training deel te nemen. Ook geeft de instructeur een toelichting op de nieuwe veiligheidsvoorschriften en de coronamaatregelen die van toepassing zijn tijdens de training.

Vragen

Er is nogal wat veranderd en het zal even wennen zijn. Maar we gaan weer aan de slag om uiteindelijk  allemaal veilig en met plezier te trainen. 
Zijn er vragen of heb je op- of aanmerkingen? Bel of mail gerust.

MaartenMaarten Herlaar 
Directeur eigenaar 

0314-750451

Elke werkdag van 08:30 tot 17:00

info@veiligopleiden.nl