EHBO Oranje Kruis herhaling2024-04-18T21:58:19+01:00

EHBO Oranje Kruis herhaling

Wanneer je een EHBO cursus hebt gevolgd, dan weet je precies wat je moet doen als eerste hulp verleend moet worden bij iemand die het nodig heeft. Soms kunnen de handelingen zelfs levensreddend zijn.  Maar ook bij minder ernstige situaties leer je tijdens een EHBO herhalingscursus wat je moet doen om erger te voorkomen.

Oranje Kruis

1 lesdag

praktijk gericht

op locatie

EHBO Oranje Kruis herhaling

225,-

excl. btw

gemiddelde beoordeling

9,1

Liever in-company trainen?

 • maatwerk

 • vanaf 8 personen

 • voordeliger

 • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Specificaties cursus EHBO Oranje Kruis herhaling

lestijd1 lesdag
lesmateriaaloefenmateriaal
vooropleidingEHBO Oranje Kruis basis
koffie, thee en lunchinclusief
groepsgroottemaximaal 15 personen
examenOranje Kruis examen theorie & praktijk
diplomadigitaal Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp
geldigheidsduur2 jaar
prijs 225,- excl. btw

<< Swipe voor meer informatie >>

Inhoud Eerste Hulp Oranje Kruis

In de herhalingscursus worden altijd de hoofdpunten van de Oranje Kruis basiscursus geoefend. Verder is reanimatie en het gebruik van de AED ook een steeds terugkerend onderwerp. Wil je deel te nemen aan de herhaaltraining EHBO Oranje Kruis dan is een geldig Oranje Kruis EHBO diploma verplicht. Tijdens de cursus zal de instructeur de cursisten worden beoordelen op de competenties. Wanneer je jaarlijks de herhaaltraining volgt, dan ontvang je elke twee jaar het verlengingsbewijs van het Oranje Kruis.

Voor de cursus EHBO Oranje Kruis herhaling volgen wij de richtlijnen en eindtermen van Het Oranje Kruis

 • Stoornissen in het bewustzijn, ademhaling en bloedsomloop
 • Reanimatie met AED
 • Ernstige uitwendige bloedingen.
 • Shock en uitwendige wonden
 • Uitwendige wonden.
 • Brandwonden.
 • Kneuzing en verstuiking.
 • Ontwrichting en botbreuken.
 • Oogletsels.
 • Vergiftiging.
 • Elektriciteitsongevallen.
 • Letsels door koude en warmte

EHBO Oranje Kruis herhaling

225,-

excl. btw

gemiddelde beoordeling

9,1

Liever in-company trainen?

 • maatwerk

 • vanaf 8 personen

 • voordeliger

 • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag of direct hulp nodig, wij staan op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00 uur

Maarten Herlaar
EHBO herhaling Oranje Kruis 4
EHBO herhaling Oranje Kruis 3
EHBO herhaling Oranje Kruis 2

Cursus EHBO Oranje Kruis herhaling

De jaarlijkse herhaaltraining is dan ook noodzakelijk om het Oranje Kruis Eerste Hulp diploma te behouden. Deze cursus is bedoeld voor de eerste hulpverleners die hun kennis en vaardigheden willen blijven beheersen. Tijdens de herhalingscursus worden vooral de praktische vaardigheden opnieuw geoefend. Maar ook de veranderingen en richtlijnen komen opnieuw in beeld, zodat de cursist up-to date blijft. Door de inzet van een lotusslachtoffer worden realistische situaties nagebootst met als doel de hulpverlener dichter bij de praktijk te brengen. Een lotusslachtoffer is er op getraind om een slachtoffer van een ongeval of ziektebeeld levensecht uit te beelden. Uiteindelijk zal de hulpverlener zich dan beter in kunnen zetten als er daadwerkelijk een noodsituatie plaatsvindt.

De geldigheid van je EHBO-diploma

Je EHBO-diploma is twee jaar geldig. Binnen deze twee jaar moet je minimaal 16 uur herhalingslessen te volgen. Het programma zal bestaan uit een lesprogramma van 1 dag waar totaal 8 uur les gegeven word volgens de normen van Het Oranje Kruis. Om je certificaat te verlengen dien je minimaal nog 1 lesdag (8 uur) te volgen.

EHBO cursus op eigen locatie?

Vanaf 6 personen is het ook mogelijk om een EHBO cursus eigen bedrijf te organiseren. De cursisten hoeven dan niet te reizen, de cursus en het examen vinden plaats op de gewenste locatie. Een ander voordeel is dat de cursustijden aangepast kunnen worden aan de eigen wensen.

EHBO herhaling Oranje Kruis 1

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Telt een EHBO cursus ook meer voor Code 95?2022-03-14T11:19:38+01:00

De cursus EHBO Onderweg telt voor 7 uur Nascholing Code 95 mee.

Ik heb mijn EHBO diploma laten vervallen wat nu?2022-03-14T11:18:37+01:00

Wanneer het EHBO diploma niet binnen max. 3 maanden na de vervaldatum is verlengd komt de geldigheid te vervallen. Om dan weer in aanmerking te komen voor een geldig EHBO diploma moet de volledige cursus met daaropvolgend examen gevolgd te worden.

Wat is een Lotusslachtoffer?2022-03-14T11:17:13+01:00

Een lotusslachtoffer acteert een slachtoffer te zijn van een ongeval. Lotus betekent Landelijk Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers.  Een lotusslachtoffer is in staat om op realistische en professionele wijze een slachtoffer van een ongeval na te bootsen.
Dat doen ze door zichzelf te grimeren en zich volledig in hun rol als slachtoffer in te leven.
Wanneer een lotusslachtoffer wordt ingezet bij een BHV of EHBO training leren de cursisten om te gaan met alle mogelijke letsels, zodat ingeval van een daadwerkelijke inzet minder van hun stuk zullen zijn bij bijvoorbeeld het zien van bloederige wonden.

Wat is het verschil tussen BHV en EHBO?2022-03-14T11:16:22+01:00

Een bedrijfshulpverlener (BHV-er) heeft geleerd om vooral om te gaan met incidenten op de werkvloer. Dit kan zijn op het gebied van eerste hulp verlenen maar ook optreden bij brand of ontruiming. Een EHBO-er is vooral opgeleid om bij alle mogelijke ongevallen, bij de meest uiteenlopende letsels eerste hulp te verlenen.

Hoe vaak moet ik een EHBO herhalingstraining volgen?2022-03-14T11:15:04+01:00

Het EHBO certificaat is 1 jaar geldig er dient dus elk jaar een herhalingscursus gevolgd te worden. Om zo goed mogelijk eerste hulp te verlenen is het belangrijk om de kennis en vaardigheden te blijven oefenen. Bovendien blijf je zo ook op de hoogte van de nieuwste inzichten.

Wat is het verschil tussen een EHBO-cursus van het Oranje Kruis en het Rode Kruis?2022-03-14T11:14:33+01:00

Het Oranje Kruis certificaat is alleen geldig in Nederland maar voldoet wel aan de Europese richtlijnen. Het Rode Kruis certificaat is Europees erkent.
In een EHBO cursus van het Oranje Kruis leer je vooral de praktische vaardigheden om eerste hulp te verlenen.
De lesduur  (3 dagen klassikaal ) is dan ook meer dan een EHBO training van het Rode Kruis (6 uur klassikaal).

Ga naar de bovenkant