Over ons2024-04-18T21:58:39+01:00

Over Ons

15 jaar ervaring

kwaliteit

Flexibiliteit

maatwerk

wij zijn veiligopleiden.nl

Maarten Herlaar
Directeur veiligopleiden.nl

Laten we ons even aan je voorstellen. Welkom bij veiligopleiden.nl uit Doetinchem, veiligopleiden.nl is al meer dan 14 jaar een betrouwbare partner op het gebied van kwaliteitsopleidingen vanuit de Achterhoek. Wij zijn er trots op dat onze klanten op ons kunnen rekenen, ongeacht welke opleiding zij volgen. Of het nu gaat om een BHV-training, een VCA-training of het behalen van een heftruckcertificaat, wij bieden het allemaal aan. Wij hechten veel waarde aan ons oog voor detail en willen onze klanten steeds weer verrassen met onze kwaliteit en service. Bij veiligopleiden.nl kunt u rekenen op een professionele en persoonlijke benadering

Ervaring in verschillende sectoren

Ons ervaren team van instructeurs beschikt over ruime ervaring in verschillende sectoren. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de juiste informatie op de juiste manier moeten overbrengen. Of het nu gaat om een opleiding voor een bouwbedrijf, een zorginstelling of een productiebedrijf, wij weten de cursisten op een effectieve en begrijpelijke manier te trainen.

Onze opleidingen zijn praktijkgericht en interactief. We maken gebruik van realistische scenario’s en praktijkoefeningen, zodat de cursisten de geleerde vaardigheden direct in de praktijk kunnen toepassen. Daarnaast hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en een goede begeleiding van onze cursisten.

Kwaliteit

Bij veiligopleiden.nl staat de kwaliteit van onze opleidingen hoog in het vaandel. Daarom worden al onze trainingen regelmatig geëvalueerd en gecontroleerd. Na afloop van een training vragen we onze cursisten om een evaluatieformulier in te vullen, zodat we de training waar nodig kunnen bijsturen en verbeteren. Ook onze docenten beoordelen het verloop van de cursus en het niveau van de cursisten en geven waar nodig verbeterpunten aan.

Flexibiliteit

Als klant van veiligopleiden.nl kunt u rekenen op flexibiliteit. We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om de trainingen tijdens werktijd te volgen. Daarom bieden we de mogelijkheid om de trainingen gesplitst te volgen, bijvoorbeeld op verschillende dagen of tijden. Ook is het mogelijk om de training in de avonduren of op zaterdag te volgen, zonder extra kosten.

Veilig werken aan een beter milieu

veiligopleiden.nl streeft ernaar om milieuvriendelijk te ondernemen. Wij hebben ons afvalbeleid geheel aangepast aan de eisen van deze tijd.
Al jaren voeren wij een praktisch papierarme administratie. Bij de aanschaf van apparaten en verlichting hebben we gekozen voor energiebesparende varianten. Een aantal van onze bedrijfsauto’s rijdt inmiddels gedeeltelijk elektrisch en de eerste laadpaal bij ons bedrijf is binnenkort een feit.
Al onze materialen worden jaarlijks gekeurd en bij de keuze van nieuwe materialen en apparaten speelt het milieu aspect altijd een rol. Inmiddels zijn we gestart met de voorbereidingen voor een gezonde (re) werkplek voor onze medewerkers. Stap voor stap gaan we samen op weg om de balans te vinden tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit.

Maatwerk

Onze ervaren instructeurs komen uit de praktijk. Daardoor hebben ze uitstekende kennis van zaken en weten ze wat er speelt. Ze weten hun kennis helder over te brengen op de cursisten. Voor zowel de theorielessen als ook de trainingsoefeningen bieden wij maatwerk dat aansluit op de gevaren binnen uw eigen organisatie, want een noodgeval of calamiteit in een productieruimte is anders dan in een kinderdagverblijf.

Tijdens de opleiding is een ontspannen sfeer belangrijk. Wij streven ernaar de deelnemers te motiveren, zodat ze het beste resultaat uit hun opleiding halen en de lesstof goed onthouden.

Opleidingspartners

Geschiedenis Veiligopleiden.nl

BHV Opleidingen

BHV

Eerste Hulp

VCA

Veiligheid

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Laatste nieuws

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Incompany  specialist

Omdat elke organisatie bedrijfsspecifieke risico’s kent, verzorgt veiligopleiden.nl de trainingen op de eigen locatie. Zijn er specifieke aandachtspunten? We passen onze opleidingen graag aan de wensen, medewerkers en situatie aan. Je kunt al kiezen voor een in-company opleiding vanaf zes deelnemers. De in-company training gaat uitvoerig in op de specifieke situatie en risico’s binnen eigen bedrijf of organisatie.

Maarten Herlaar

Maatwerk

Vanaf 6 personen

10 jaar ervaring

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Hoe zit een VCA cursus dag er uit?2022-03-14T12:32:15+01:00

Je kijkt er wel tegenop… een hele dag weer in de schoolbanken, dat is lang geleden. Jij bent eigenlijk liever bezig met je handen.

We beginnen om 8.30 uur met een kop koffie. Na het voorstelrondje behandelen we de theorie.  Rond 10 uur is de koffie pauze. Samen met je medecursisten bespreek je wat er net behandeld is. Het is ook best veel lesstof, maar na 15 minuten ben je weer opgeladen om weer verder aan de slag te gaan. Tot 12:30 uur behandelt de trainer de meeste theorie. De tijd vliegt voorbij, gelukkig is er af en toe ook tijd om even te lachen.

In de pauze tot 13.00 uur geniet je van een heerlijke lunch met een glas melk of jus d’orange.

Dan weer verder met het laatste gedeelte van de theorie. Is het af en toe lastig? Geen zorgen, de trainer neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en de lesstof uit te leggen.  Om 15.00 uur gaat de hele groep een proefexamen maken, je weet daarna waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Samen met de trainer worden de laatste puntjes op de i gezet. Even uitblazen om 16.00 uur, tijd om nog even wat te drinken, want om 16.30 uur begint het VCA examen.

In het examen lokaal zijn de laptops opgesteld. De examinator vraagt je om je te legitimeren en je telefoon op te bergen.  Je neemt plaats achter de laptop; het examen begint. Je hebt 60 minuten de tijd om 40 meerkeuze vragen te beantwoorden (VOL VCA 75 minuten en 70 vragen). Als je 64,5% van de examenvragen goed beantwoordt ben je geslaagd.

Gelukkig kan je direct na het examen de (voorlopige) uitslag al zien.

Hoe lang duurt een VCA cursus?2022-03-14T12:32:20+01:00

Zowel een B-VCA, VOL-VCA als een VIL-VCA cursus met examen duren elk 8 uur.

Als ik meerdere cursisten heb krijg ik dan korting?2022-03-14T12:32:26+01:00

Vanaf 5 deelnemers is het mogelijk om een offerte aan te vragen.
Neem contact op met onze adviseur en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave.

 

Kunnen we ook een VCA in-company cursus + examen volgen?2022-03-14T12:32:31+01:00

Ja, vanaf 6 deelnemers is een VCA in-company cursus + examen mogelijk.
Het examenbureau stelt echter wel bepaalde eisen aan de locatie. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Moet ik het boek lezen voor de cursus dag?2022-03-14T12:32:37+01:00

Door het boek te lezen  bereid je je optimaal voor op het examen en heb je  dus een grotere kans om te slagen.

 

Is de VCA cursus inclusief lunch?2022-03-14T12:32:43+01:00

Ja, de VCA cursus is in inclusief koffie, thee, fris en een lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wanneer weet ik of ik geslaagd bent voor VCA?2022-03-14T12:32:51+01:00

Direct na het maken van je VCA examen krijg je de (voorlopige) uitslag te horen.
Na vijf werkdagen kan je op vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd bent in het centrale register VCA.

Is het mogelijk om proefexamens te maken?2022-03-14T12:32:59+01:00

Ja dat is mogelijk. Kik hier om naar de VCA proefexamens te gaan

Kan ik VCA ook via e-learning volgen?2022-03-14T12:33:04+01:00

Zowel de B-VCA als de VOL- VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd.
Na afronding van de e-learning  kan je je opgeven voor het examen. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Ik ben al een paar keer gezakt voor het VCA examen. Wat moet ik nu doen?2022-03-14T12:33:14+01:00

In overleg met onze adviseur kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de bovenkant