VCA cursus incompany2024-04-18T21:58:34+01:00

VCA cursus incompany

Een veilige werkomgeving is van groot belang voor uw bedrijf. Het behalen van een VCA-certificaat is hierbij onmisbaar. Met onze in-company VCA-trainingen kunt u uw medewerkers snel en efficiënt opleiden op een locatie en tijdstip naar keuze.

flexibiliteit

in 1 dag

kwaliteit

maatwerk

VCA cursus incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

  • maatwerk

  • vanaf 8 personen

  • voordeliger

  • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

“Een veilige werkomgeving begint bij jouw locatie – Kies voor VCA cursus en examen op maat!”

Als je  overweegt om meerdere nieuwe medewerkers tegelijkertijd te certificeren voor hun VCA, of als u op zoek bent naar een op maat gemaakte VCA-cursus die past bij de specifieke behoeften van uw organisatie, dan biedt  veiligopleiden.nl de ideale oplossing met onze in-company VCA-cursussen.

Onze klassikale maatwerkcursussen voor VCA Basis en VCA VOL zijn beschikbaar voor groepen van af achtpersonen en kunnen worden gegeven in verschillende talen en op een locatie en tijdstip van uw keuze. Met onze in-company VCA-cursussen kunt u besparen op kosten ten opzichte van individuele trainingen en sluit u naadloos aan op de dagelijkse praktijk binnen uw organisatie.

Aandacht voor de deelnemers

Bij onze in-company VCA-training vinden we het belangrijk om iedereen te betrekken en te ondersteunen, ongeacht hun leerstijl of achtergrond. Daarom besteden we ook extra aandacht aan deelnemers die moeite hebben met leren, door gebruik te maken van verschillende didactische methoden en technieken die zijn ontworpen om hun begrip en betrokkenheid te vergroten.

We begrijpen dat leren een individueel proces is en dat deelnemers verschillende niveaus van ondersteuning nodig hebben om effectief te kunnen leren. Daarom bieden we individuele begeleiding en feedback, evenals mogelijkheden voor zelfstudie en praktijkervaring, om deelnemers te helpen hun vaardigheden en kennis te verbeteren.

Soorten VCA training

We bieden verschillende VCA-trainingen aan op locatie, waaronder de VCA-basis, VOL-VCA en VIL-VCU. De VCA-basis is een basisopleiding gericht op het bewustmaken van medewerkers over veiligheidsrisico’s en hoe deze te voorkomen. De VOL-VCA en VIL-VCU zijn gericht op leidinggevenden en intercedenten die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de veiligheid en gezondheid op de werkplek.

VCA cursus in een andere taal

Onze VCA-trainingen worden gegeven in verschillende talen, waaronder Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Russisch, Pools, Litouws, Hongaars, Roemeens Turks Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks hebben we ervaren trainers beschikbaar die de trainingen in deze talen kunnen geven.

Klik hier voor meer informatie over VCA cursus in een andere taal 

VCA examen op locatie

Bij veiligopleiden.nl bieden we de mogelijkheid om het VCA-examen op locatie af te nemen, waarbij onze gecertificeerde examinatoren naar uw locatie komen om het examen af te nemen.

VCA cursus incompany

gemiddelde beoordeling

9,1

waarom in-company trainen?

  • maatwerk

  • vanaf 8 personen

  • voordeliger

  • op eigen locatie

Wat zeggen onze cursisten?

Heb je nog een vraag?

Heb je een vraag of direct hulp nodig, wij staan op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00 uur

Maarten Herlaar
VCA cursus incompany 2
VCA cursus oncompany 1
VCA cursus incompany 3

Waarom een VCA training in-company?

VCA training op locatie is een belangrijke overweging voor bedrijven die hun werknemers willen opleiden en certificeren. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, en het is een erkende norm voor bedrijven die werkzaam zijn in sectoren zoals de bouw, petrochemie en industrie. Het doel van VCA-training is om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen en het risico op ongevallen te verminderen.

Maatwerk

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om VCA-training op locatie te geven, is de mogelijkheid om de training aan te passen aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Elk bedrijf heeft zijn eigen risico’s en uitdagingen, en door de training op locatie te geven, kan de trainer zich richten op de specifieke veiligheids- en gezondheidsrisico’s die van toepassing zijn op dat bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er meer aandacht wordt besteed aan het werken op hoogte, het gebruik van machines en apparatuur of het omgaan met gevaarlijke stoffen.

Flexibiliteit en tijdsbesparing.

Een ander voordeel van VCA-training op locatie is de mogelijkheid om de training te geven op een tijdstip dat het best past bij het bedrijf. Veel bedrijven werken in ploegendiensten of hebben drukke periodes waarin het moeilijk kan zijn om tijd vrij te maken voor training. Door de training op locatie te geven, kan de trainer zich aanpassen aan het schema van het bedrijf en de training plannen op een moment dat het de minste verstoring veroorzaakt.

Aandacht voor de individuele werknemers

Een derde reden waarom bedrijven kiezen voor VCA-training op locatie is de mogelijkheid om de training aan te passen aan de specifieke behoeften van individuele werknemers. Niet alle werknemers hebben dezelfde ervaring of kennisniveau als het gaat om veiligheid en gezondheid op de werkplek. Door de training op locatie te geven, kan de trainer individuele werknemers beoordelen en de training aanpassen om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften.

Tot slot

Ten slotte kan VCA-training op locatie ook kosteneffectiever zijn voor bedrijven. Wanneer werknemers elders worden getraind, kan dit extra kosten met zich meebrengen, zoals reis- en verblijfskosten. Door de training op locatie te geven, kunnen bedrijven deze extra kosten vermijden en hun budget beter beheren.

In het algemeen kan VCA-training op locatie bedrijven helpen hun veiligheids- en gezondheidsdoelstellingen te bereiken door hen de flexibiliteit en aanpassingsvermogen te bieden die ze nodig hebben om de training effectief te maken. Door de training op locatie te geven, kunnen bedrijven hun werknemers voorbereiden op de specifieke risico’s die gepaard gaan met hun werk, terwijl ze ook kunnen zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving voor alle werknemers.

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Hoe zit een VCA cursus dag er uit?2022-03-14T12:32:15+01:00

Je kijkt er wel tegenop… een hele dag weer in de schoolbanken, dat is lang geleden. Jij bent eigenlijk liever bezig met je handen.

We beginnen om 8.30 uur met een kop koffie. Na het voorstelrondje behandelen we de theorie.  Rond 10 uur is de koffie pauze. Samen met je medecursisten bespreek je wat er net behandeld is. Het is ook best veel lesstof, maar na 15 minuten ben je weer opgeladen om weer verder aan de slag te gaan. Tot 12:30 uur behandelt de trainer de meeste theorie. De tijd vliegt voorbij, gelukkig is er af en toe ook tijd om even te lachen.

In de pauze tot 13.00 uur geniet je van een heerlijke lunch met een glas melk of jus d’orange.

Dan weer verder met het laatste gedeelte van de theorie. Is het af en toe lastig? Geen zorgen, de trainer neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en de lesstof uit te leggen.  Om 15.00 uur gaat de hele groep een proefexamen maken, je weet daarna waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Samen met de trainer worden de laatste puntjes op de i gezet. Even uitblazen om 16.00 uur, tijd om nog even wat te drinken, want om 16.30 uur begint het VCA examen.

In het examen lokaal zijn de laptops opgesteld. De examinator vraagt je om je te legitimeren en je telefoon op te bergen.  Je neemt plaats achter de laptop; het examen begint. Je hebt 60 minuten de tijd om 40 meerkeuze vragen te beantwoorden (VOL VCA 75 minuten en 70 vragen). Als je 64,5% van de examenvragen goed beantwoordt ben je geslaagd.

Gelukkig kan je direct na het examen de (voorlopige) uitslag al zien.

Hoe lang duurt een VCA cursus?2022-03-14T12:32:20+01:00

Zowel een B-VCA, VOL-VCA als een VIL-VCA cursus met examen duren elk 8 uur.

Als ik meerdere cursisten heb krijg ik dan korting?2022-03-14T12:32:26+01:00

Vanaf 5 deelnemers is het mogelijk om een offerte aan te vragen.
Neem contact op met onze adviseur en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave.

 

Kunnen we ook een VCA in-company cursus + examen volgen?2022-03-14T12:32:31+01:00

Ja, vanaf 6 deelnemers is een VCA in-company cursus + examen mogelijk.
Het examenbureau stelt echter wel bepaalde eisen aan de locatie. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Moet ik het boek lezen voor de cursus dag?2022-03-14T12:32:37+01:00

Door het boek te lezen  bereid je je optimaal voor op het examen en heb je  dus een grotere kans om te slagen.

 

Is de VCA cursus inclusief lunch?2022-03-14T12:32:43+01:00

Ja, de VCA cursus is in inclusief koffie, thee, fris en een lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wanneer weet ik of ik geslaagd bent voor VCA?2022-03-14T12:32:51+01:00

Direct na het maken van je VCA examen krijg je de (voorlopige) uitslag te horen.
Na vijf werkdagen kan je op vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd bent in het centrale register VCA.

Is het mogelijk om proefexamens te maken?2022-03-14T12:32:59+01:00

Ja dat is mogelijk. Kik hier om naar de VCA proefexamens te gaan

Kan ik VCA ook via e-learning volgen?2022-03-14T12:33:04+01:00

Zowel de B-VCA als de VOL- VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd.
Na afronding van de e-learning  kan je je opgeven voor het examen. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Ik ben al een paar keer gezakt voor het VCA examen. Wat moet ik nu doen?2022-03-14T12:33:14+01:00

In overleg met onze adviseur kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de bovenkant