VCA cursus2024-04-18T21:58:34+01:00

VCA cursus

In 1 dag de VCA cursus volgen met veiligopleiden.nl. Leer de theorie in eigen tempo en tijd en train de praktische vaardigheden op de praktijkdag.

10 jaar ervaring

Maatwerk

E-learning

Op locatie

Locaties voor de VCA

Veiligopleiden.nl organiseert meerdere VCA trainingen per maand. Kijk voor de agenda en locaties in de cursusagenda en meld je direct aan voor de VCA cursus.

Locaties

 • Doetinchem
 • Didam (Arnhem)
 • Enschede
 • Apeldoorn
 • Amersfoort

Maatwerk VCA cursus

Niet iedereen leert op dezelfde manier en is in staat om alles even snel te begrijpen. Wij snappen dat als geen ander. Onze docenten hebben ruime ervaring met het geven van de VCA cursus aan deze bijzondere doelgroep. Individuele aandacht voor elke deelnemer in een aangepast tempo zijn de kenmerken van deze maatwerktraining.
Voor het examen is het mogelijk te kiezen voor extra tijd. Het kan ook makkelijk zijn om gebruik te maken van de gesproken versie van het examen. Informeer naar de mogelijkheden voor deze aangepaste VCA opleiding of om de training en het examen in een andere taal te volgen.

Soorten VCA

 • B-VCA cursus + examen
 • VOL-VCA cursus + examen
 • VIL-VCA cursus + examen
 • Basis-VCA

Voor werknemers volstaat de certificering voor Basis VCA. Met het B-VCA diploma beschikt de werknemer over de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid het milieu.

VOL-VCA

Het VOL-VCA diploma is bedoeld voor leidinggevenden en zzp-ers. In de VOL-VCA worden dezelfde basisprincipes als in de basis VCA behandeld maar zijn specifieke onderwerpen toegevoegd voor leidinggevenden.

VIL-VCU

Het VIL-VCU diploma is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

Examen VCA cursus

De ééndaagse VCA opleiding wordt op dezelfde dag afgesloten met een examen.
Heb je gekozen voor de E-learning? Kijk dan in de cursusagenda waar en wanneer je het examen kan afleggen. Het examen wordt als CBT (Computer Based Testing) examen door een onafhankelijk examen bureau afgenomen. Je kan on-line direct bekijken of je geslaagd bent.
Het handige certificaatspasje ontvang je een paar dagen na het examen. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

VCA cursus E-learning + examen

Zowel de VCA Basis als de VOL VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De opleiding kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een opleiding VCA-VOL voor Code95 laten meetellen.
De 1-daagse cursus telt dan mee voor 7 uur Code95.

Proefexamens

Ben je benieuwd of je klaar bent voor het VCA examen?

VCA cursus

219,-

ex. btw

0
Klanttevredenheid

Super opleiding, sympatieke trainer!

Annette, bedrijf X

Handig met de e-learning.

Frits Groener, bedrijf X

Liever in-company?

Maarten Herlaar
 • maatwerk

 • vanaf 6 personen

 • vanaf € 950,-

Vragen?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl
Wij reageren binnen 24 uur

VCA cursus

Om zo veilig mogelijk te werken zijn in de Arbowetgeving de regels voor veilig en gezond werken vastgelegd. Werkgevers en werknemers moeten zich aan deze regels houden, daarvoor is de VCA cursus. Met een VCA certificaat beschik je over de basiskennis wat betreft veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Je leert risico’s herkennen, ongevallen voorkomen en je weet hoe om te gaan met de persoonlijke beschermingsmiddelen.
Ook heb je door de VCA opleiding kennis van de wet- en regelgeving zodat je het werk kan uitvoeren onder de juiste omstandigheden en voorwaarden. Daar waar risicovolle werkzaamheden worden verricht, zal de werkgever of opdrachtgever voor de werknemers het VCA basis diploma verplicht stellen.

Na aanmelding ontvangt de cursist het VCA lesboek zodat het examen thuis al voorbereid kan worden.

Haal in 1 dag je VCA diploma!

VCA Cursus op eigen locatie?

Een VCA curus op eigen locatie kan al vanaf 6 deelnemers. Daarbij kan zelf de datum en het tijdstip bepaald worden wanneer dat voor het bedrijf het beste uitkomt. Informeer dan naar de mogelijkheden om in meerdere dagdelen, in het weekend of ’s avonds de training te laten verzorgen.  

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen die wij volgen (BHV-training, ploegleider BHV-training) zijn afwisselend en altijd op de actualiteit gericht, de scenario’s leuk bedacht en relevant.
Leerzaam is het om de cursussen te volgen met andere organisaties, zo krijg je inzichten in een andere werkwijze en leer je van elkaar. De trainers zijn vakbekwaam, plezierig in de omgang.”

NOC*NSF

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s.

Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imaging

‘veiligopleiden.nl is voor ons een zeer betrouwbare en vakkundige partner, die ons niet alleen ontzorgt op het gebied van opleiding en bijscholing van onze BHV-ers, maar ook meedenkt over veiligheid in en rondom onze locaties!

Ook zorgen zij altijd voor een praktijk-realistische opdracht voor onze collega’s en dat sluit weer perfect aan bij ons onderwijs.’

Kompaan college

“Al jaren werken wij naar volle tevredenheid met veiligopleiden.nl . Voor Papendal is veiligheid op de werkvloer uiterst belangrijk. Vandaar dat we ook structureel met onze bedrijfshulpverleners opleidingen volgen bij veiligopleiden.nl. Deze cursussen zijn ontzettend effectief en dragen enorm bij aan de kennis van onze bedrijfshulpverleners. Uiteraard wordt er met regelmaat ook opfriscursussen gegeven waardoor we iedereen scherp houden van de laatste ontwikkelingen.”

Papendal

‘Veiligopleiden.nl verzorgt al langere tijd onze BHV/EHBO opleidingen en herhalingstrainingen. Door de deskundige en enthousiaste instructeurs worden deze opleidings- en cursusdagen altijd als erg positief ervaren door de cursisten. Zij vragen dan ook altijd weer om dezelfde instructeurs als de voorgaande keren.
Voorafgaand aan de trainingsdagen is er altijd overleg om specifieke wensen te bespreken zodat de trainingen zo goed mogelijk overeenkomen met de dagelijkse praktijk waarin de cursisten werkzaam zijn.

De trainingen zelf worden praktisch ingestoken met duidelijke voorbeeld situaties en vaak een bedrijfsrondgang om de locatie specifieke leerpunten te bespreken. Hierdoor leert ook de organisatie iedere keer weer na het bezoek van één van de instructeurs. Kortom een partner waar we nog lang onze BHV- en EHBO opleidingen onder willen blijven brengen.’

Vink

‘Wij zijn erg blij met de manier waarop veiligopleiden.nl voor ons het opleiden m.b.t. BHV op zich neemt. De inhoud van de trainingen sluit goed aan bij onze praktijk situatie. Daarnaast is het contact met veiligopleiden.nl ook erg prettig en klantvriendelijk. Wij ervaren de samenwerking dan ook als erg prettig en bevelen veiligopleiden.nl dan ook zeker aan.’

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Hoe zit een VCA cursus dag er uit?2022-03-14T12:32:15+01:00

Je kijkt er wel tegenop… een hele dag weer in de schoolbanken, dat is lang geleden. Jij bent eigenlijk liever bezig met je handen.

We beginnen om 8.30 uur met een kop koffie. Na het voorstelrondje behandelen we de theorie.  Rond 10 uur is de koffie pauze. Samen met je medecursisten bespreek je wat er net behandeld is. Het is ook best veel lesstof, maar na 15 minuten ben je weer opgeladen om weer verder aan de slag te gaan. Tot 12:30 uur behandelt de trainer de meeste theorie. De tijd vliegt voorbij, gelukkig is er af en toe ook tijd om even te lachen.

In de pauze tot 13.00 uur geniet je van een heerlijke lunch met een glas melk of jus d’orange.

Dan weer verder met het laatste gedeelte van de theorie. Is het af en toe lastig? Geen zorgen, de trainer neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en de lesstof uit te leggen.  Om 15.00 uur gaat de hele groep een proefexamen maken, je weet daarna waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Samen met de trainer worden de laatste puntjes op de i gezet. Even uitblazen om 16.00 uur, tijd om nog even wat te drinken, want om 16.30 uur begint het VCA examen.

In het examen lokaal zijn de laptops opgesteld. De examinator vraagt je om je te legitimeren en je telefoon op te bergen.  Je neemt plaats achter de laptop; het examen begint. Je hebt 60 minuten de tijd om 40 meerkeuze vragen te beantwoorden (VOL VCA 75 minuten en 70 vragen). Als je 64,5% van de examenvragen goed beantwoordt ben je geslaagd.

Gelukkig kan je direct na het examen de (voorlopige) uitslag al zien.

Hoe lang duurt een VCA cursus?2022-03-14T12:32:20+01:00

Zowel een B-VCA, VOL-VCA als een VIL-VCA cursus met examen duren elk 8 uur.

Als ik meerdere cursisten heb krijg ik dan korting?2022-03-14T12:32:26+01:00

Vanaf 5 deelnemers is het mogelijk om een offerte aan te vragen.
Neem contact op met onze adviseur en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave.

 

Kunnen we ook een VCA in-company cursus + examen volgen?2022-03-14T12:32:31+01:00

Ja, vanaf 6 deelnemers is een VCA in-company cursus + examen mogelijk.
Het examenbureau stelt echter wel bepaalde eisen aan de locatie. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Moet ik het boek lezen voor de cursus dag?2022-03-14T12:32:37+01:00

Door het boek te lezen  bereid je je optimaal voor op het examen en heb je  dus een grotere kans om te slagen.

 

Is de VCA cursus inclusief lunch?2022-03-14T12:32:43+01:00

Ja, de VCA cursus is in inclusief koffie, thee, fris en een lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wanneer weet ik of ik geslaagd bent voor VCA?2022-03-14T12:32:51+01:00

Direct na het maken van je VCA examen krijg je de (voorlopige) uitslag te horen.
Na vijf werkdagen kan je op vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd bent in het centrale register VCA.

Is het mogelijk om proefexamens te maken?2022-03-14T12:32:59+01:00

Ja dat is mogelijk. Kik hier om naar de VCA proefexamens te gaan

Kan ik VCA ook via e-learning volgen?2022-03-14T12:33:04+01:00

Zowel de B-VCA als de VOL- VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd.
Na afronding van de e-learning  kan je je opgeven voor het examen. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Ik ben al een paar keer gezakt voor het VCA examen. Wat moet ik nu doen?2022-03-14T12:33:14+01:00

In overleg met onze adviseur kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de bovenkant