VCA cursus

Om zo veilig mogelijk te werken zijn in de Arbowetgeving de regels voor veilig en gezond werken vastgelegd. Werkgevers en werknemers moeten zich aan deze regels houden, daarvoor is de VCA cursus. Met een VCA certificaat beschik je over de basiskennis wat betreft veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Je leert risico’s herkennen, ongevallen voorkomen en je weet hoe om te gaan met de persoonlijke beschermingsmiddelen.
Ook heb je door de VCA opleiding kennis van de wet- en regelgeving zodat je het werk kan uitvoeren onder de juiste omstandigheden en voorwaarden. Daar waar risicovolle werkzaamheden worden verricht, zal de werkgever of opdrachtgever voor de werknemers het VCA basis diploma verplicht stellen.

Na aanmelding ontvangt de cursist het VCA lesboek zodat het examen thuis al voorbereid kan worden.

Haal in 1 dag je VCA diploma!

Locaties voor de VCA

Veiligopleiden.nl organiseert meerdere VCA trainingen per maand. Kijk voor de agenda en locaties in de cursusagenda en meld je direct aan voor de VCA cursus.

Locaties

  • Doetinchem
  • Didam (Arnhem)
  • Enschede
  • Apeldoorn
  • Amersfoort

Maatwerk VCA cursus

Niet iedereen leert op dezelfde manier en is in staat om alles even snel te begrijpen. Wij snappen dat als geen ander. Onze docenten hebben ruime ervaring met het geven van de VCA cursus aan deze bijzondere doelgroep. Individuele aandacht voor elke deelnemer in een aangepast tempo zijn de kenmerken van deze maatwerktraining.
Voor het examen is het mogelijk te kiezen voor extra tijd. Het kan ook makkelijk zijn om gebruik te maken van de gesproken versie van het examen. Informeer naar de mogelijkheden voor deze aangepaste VCA opleiding of om de training en het examen in een andere taal te volgen.

 

Diploma en pas
Code95
Inclusief lunch
1 dag

Soorten VCA

Basis-VCA

Voor werknemers volstaat de certificering voor Basis VCA. Met het B-VCA diploma beschikt de werknemer over de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid het milieu.

VOL-VCA

Het VOL-VCA diploma is bedoeld voor leidinggevenden en zzp-ers. In de VOL-VCA worden dezelfde basisprincipes als in de basis VCA behandeld maar zijn specifieke onderwerpen toegevoegd voor leidinggevenden.

VIL-VCU

Het VIL-VCU diploma is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

Examen VCA cursus

De ééndaagse VCA opleiding wordt op dezelfde dag afgesloten met een examen.
Heb je gekozen voor de E-learning? Kijk dan in de cursusagenda waar en wanneer je het examen kan afleggen. Het examen wordt als CBT (Computer Based Testing) examen door een onafhankelijk examen bureau afgenomen. Je kan on-line direct bekijken of je geslaagd bent.
Het handige certificaatspasje ontvang je een paar dagen na het examen. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

VCA cursus E-learning + examen

Zowel de VCA Basis als de VOL VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De opleiding kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Bestel nu VCA E-learning vanaf €49,- 

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een opleiding VCA-VOL voor Code95 laten meetellen.
De 1-daagse cursus telt dan mee voor 7 uur Code95.

Proefexamens

Ben je benieuwd of je klaar bent voor het VCA examen?

Download hier het B-VCA proefexamen

VCA cursus op eigen locatie?

Een VCA opleiding op eigen locatie kan al vanaf 6 deelnemers. Daarbij kan zelf de datum en het tijdstip bepaald worden wanneer dat voor het bedrijf het beste uitkomt.
Informeer dan naar de mogelijkheden om in meerdere dagdelen, in het weekend of ’s avonds de training te laten verzorgen.

VCA cursus 3

 

 

Cursusagenda

CursusBegint opLocatiePrijs
B-VCA cursus + examenmaandag 14 maart 2022Doetinchem€ 189.00 p.p.
B-VCA cursus + examenmaandag 11 april 2022Didam€ 189.00 p.p.
B-VCA cursus + examenmaandag 9 mei 2022Didam€ 189.00 p.p.
B-VCA cursus + examenmaandag 13 juni 2022Didam€ 189.00 p.p.

€ 189,- excl. BTW

Cursus agenda

In-company trainen?

Dit kan al vanaf 6 personen


Vragen?

0314-750451

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl

Wij reageren binnen 24 uur