VCA cursussen2024-04-18T21:58:34+01:00

VCA cursussen

In 1 dag de BHV basisopleiding volgen met de E-learning module van veiligopleiden.nl. Leer de theorie in eigen tempo en tijd en train de praktische vaardigheden op de praktijkdag.

10 jaar ervaring

Maatwerk

E-learning

Op locatie

Specificaties (nog invullen door Maarten)

Duur e-learning:c.a. 4 uur
Duur praktijktraining:c.a. 8 uur
Lesmateriaal:Veiligopleiden.nl en E-learning module
Geldigheidsduur:1-jaar
Dagarrangement:Inclusief koffie/thee en lunch
Prijsstelling:Exclusief btw
Groepsgrote:Maximaal 15 personen
Examen:Praktijk- en theorietoets
Certificaat:Veiligopleiden.nl certificaat

Locaties voor de VCA cursus

Veiligopleiden.nl organiseert meerdere VCA trainingen per maand. Kijk voor de agenda en locaties in de cursusagenda en meld je direct aan voor de VCA cursus.

Locaties

 • Doetinchem
 • Didam (Arnhem)
 • Enschede
 • Apeldoorn
 • Amersfoort

Maatwerk VCA cursussen

Niet iedereen leert op dezelfde manier en is in staat om alles even snel te begrijpen. Wij snappen dat als geen ander. Onze docenten hebben ruime ervaring met het lesgeven aan deze bijzondere doelgroep. Individuele aandacht voor elke deelnemer in een aangepast tempo zijn de kenmerken van deze maatwerktraining.
Voor het examen is het mogelijk te kiezen voor extra tijd. Het kan ook makkelijk zijn om gebruik te maken van de gesproken versie van het examen. Informeer naar de mogelijkheden voor deze aangepaste VCA cursussen of om de training en het examen in een andere taal te volgen.

 • Soorten VCA cursus

  Basis-VCA

  Voor werknemers volstaat de certificering voor Basis VCA. Met het B-VCA diploma beschikt de werknemer over de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid het milieu.

  VOL-VCA

  Het VOL-VCA diploma is bedoeld voor leidinggevenden en zzp-ers. In de  VOL-VCA cursus worden dezelfde basisprincipes als basis VCA behandeld maar zijn specifieke onderwerpen toegevoegd voor leidinggevenden.

  VIL-VCU

  Het VIL-VCU diploma is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die  personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

  Examen VCA cursus

  De ééndaagse VCA cursus wordt op dezelfde dag afgesloten met een examen.
  Heb je gekozen voor de E-learning? Kijk dan in de cursusagenda waar en wanneer je het examen kan afleggen. Het examen wordt als CBT (Computer Based Testing) examen door een onafhankelijk examen bureau afgenomen.  Je kan on-line direct bekijken of je geslaagd bent.
  Het handige certificaatspasje ontvang je een paar dagen na het examen. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

  VCA cursus E-learning + examen

  Zowel de VCA Basis als de VOL VCA cursus zijn ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een opleiding VCA-VOL voor Code95 laten meetellen.
De 1-daagse cursus telt dan mee voor 7 uur Code95.

Proefexamens

Ben je benieuwd of je klaar bent voor het VCA examen?

VCA-VOL cursus

219,-

ex. btw

0
Klanttevredenheid

Super opleiding, sympatieke trainer!

Annette, bedrijf X

Handig met de e-learning.

Frits Groener, bedrijf X

Liever in-company?

Maarten Herlaar
 • maatwerk

 • vanaf 6 personen

 • vanaf € 950,-

Vragen?

Elke werkdag van 8:30 tot 17:00 uur

info@veiligopleiden.nl
Wij reageren binnen 24 uur

VOL-VCA cursus +examen

Werk jij als leidinggevende of als ZZP-er in de bouw, petrochemie of voor de overheid, dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu wettelijk verplicht. Voor bepaalde werkzaamheden is namelijk een VCA diploma vereist. Volg dan een VCA-VOL cursus met afsluitend examen bij veiligopleiden.nl. Je vergroot hiermee niet alleen je eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van de medewerkers waar je leiding aan geeft.

]Haal als leidinggevende in 1 dag je VOL-VCA diploma

In de VCA-VOL cursus (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) leer je behalve veilig ook om verantwoord te werken. Je wordt vervolgens voorbereid hoe jij en jouw collega’s in een risicovolle werkomgeving veilig kunnen werken.
Tevens leer je hoe je de actuele wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toe moet passen. Na de VCA-VOL opleiding weten de cursisten hoe zij om moeten gaan met de specifieke verantwoordelijkheden als leidinggevende.

Onze instructeurs werken vooral met voorbeelden uit de praktijk. De cursisten worden zo meer bewust hoe zij voor zichzelf en voor de omgeving veilig kunnen werken.  Uiteindelijk is de doelstelling om de risico’s tot een minimum te beperken. De cursus wordt ten slotte afgesloten met een examen. Veiligopleiden.nl leidt jaarlijks honderden deelnemers op voor hun VCA-VOL certificaat en heeft een hoog slagingspercentage. Zijn er specifieke wensen? Laat het ons dan weten, want we denken graag met je mee.

Wie in het bezit is van een VCA diploma wordt opgenomen in het VCA register. Via het VCA register kan te allen tijde worden gecontroleerd of de medewerkers op de werklocatie aan de vereiste veiligheidsvoorschriften voldoen. Het VCA-VOL diploma is 10 jaar geldig, daarna moet opnieuw een cursus worden gevolgd.

VCA cursussen op eigen locatie?

VCA cursussen op eigen locatie kunnen al vanaf 6 deelnemers. Daarbij kan zelf de datum en het tijdstip bepaald worden wanneer dat voor het bedrijf het beste uitkomt.
Informeer dan naar de mogelijkheden om in meerdere dagdelen, in het weekend of ’s avonds de training te laten verzorgen. 

Waarom een training volgen bij Veilig opleiden

De veiligheidsopleider uit de Achterhoek

Bij Veilig opleiden zorgen we voor de beste trainingen, gegeven door ervaren instructeurs die rechtstreeks uit de praktijk komen. Onze opleidingen worden gekenmerkt door een ontspannen sfeer waarin cursisten gemotiveerd aan de slag gaan. Dit draagt uiteindelijk bij aan de veiligheid binnen uw bedrijf of organisatie.

Wij geloven dat een dynamische leeromgeving, met steeds afwisselende lesstof en aandacht voor actuele situaties, essentieel is voor de ontwikkeling van de vaardigheden van onze deelnemers. De cursisten krijgen de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de lesinhoud, wat altijd zeer gewaardeerd wordt en hun leerervaring verrijkt.

Zet bij ons de volgende stap naar veiligheid en kies voor de beste praktijkgerichte trainingen van Veilig opleiden.

Maarten Herlaar

Wat zeggen onze klanten?

‘Als Varex Imaging zijn we erg tevreden over de samenwerking met veiligopleiden.nl. De BHV- en preventiemedewerker trainingen ervaren wij als goede trainingen. Het voordeel is dat maatwerk trainingen mogelijk zijn, zodat we inhouse training kunnen volgen die toegespitst zijn op onze eigen faciliteiten en risico’s. Daarnaast zijn Maarten en zijn team altijd beschikbaar om mee te denken over alle vragen op het gebied van veiligheid binnen onze organisatie. Hiermee is veiligopleiden.nl een partner voor Varex Imaging voor al onze veiligheidsvraagstukken.’

Varex Imagin

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Ubbink

Volg een cursus op eigen locatie

Bij Veilig Opleiden begrijpen we dat elke organisatie zijn eigen unieke risico’s heeft. Daarom komen we naar jou toe voor trainingen, volledig afgestemd op jouw wensen en situatie. Onze maatwerkopleidingen passen perfect bij jouw medewerkers en aandachtspunten.

Met zes deelnemers kun je al een training op eigen locatie boeken. Dit bespaart reiskosten en zorgt ervoor dat de training precies aansluit op jullie behoeften.

Zet de volgende stap naar veiligheid en regel een training op maat bij Veilig Opleiden.

train met collega’s

voordeliger

geen reistijd

vanaf 8 personen

Deze bedrijven gingen je voor:

Veel gestelde vragen

Hoe zit een VCA cursus dag er uit?2022-03-14T12:32:15+01:00

Je kijkt er wel tegenop… een hele dag weer in de schoolbanken, dat is lang geleden. Jij bent eigenlijk liever bezig met je handen.

We beginnen om 8.30 uur met een kop koffie. Na het voorstelrondje behandelen we de theorie.  Rond 10 uur is de koffie pauze. Samen met je medecursisten bespreek je wat er net behandeld is. Het is ook best veel lesstof, maar na 15 minuten ben je weer opgeladen om weer verder aan de slag te gaan. Tot 12:30 uur behandelt de trainer de meeste theorie. De tijd vliegt voorbij, gelukkig is er af en toe ook tijd om even te lachen.

In de pauze tot 13.00 uur geniet je van een heerlijke lunch met een glas melk of jus d’orange.

Dan weer verder met het laatste gedeelte van de theorie. Is het af en toe lastig? Geen zorgen, de trainer neemt de tijd om je vragen te beantwoorden en de lesstof uit te leggen.  Om 15.00 uur gaat de hele groep een proefexamen maken, je weet daarna waar je nog wat aandacht aan moet besteden. Samen met de trainer worden de laatste puntjes op de i gezet. Even uitblazen om 16.00 uur, tijd om nog even wat te drinken, want om 16.30 uur begint het VCA examen.

In het examen lokaal zijn de laptops opgesteld. De examinator vraagt je om je te legitimeren en je telefoon op te bergen.  Je neemt plaats achter de laptop; het examen begint. Je hebt 60 minuten de tijd om 40 meerkeuze vragen te beantwoorden (VOL VCA 75 minuten en 70 vragen). Als je 64,5% van de examenvragen goed beantwoordt ben je geslaagd.

Gelukkig kan je direct na het examen de (voorlopige) uitslag al zien.

Hoe lang duurt een VCA cursus?2022-03-14T12:32:20+01:00

Zowel een B-VCA, VOL-VCA als een VIL-VCA cursus met examen duren elk 8 uur.

Als ik meerdere cursisten heb krijg ik dan korting?2022-03-14T12:32:26+01:00

Vanaf 5 deelnemers is het mogelijk om een offerte aan te vragen.
Neem contact op met onze adviseur en ontvang binnen 24 uur een prijsopgave.

 

Kunnen we ook een VCA in-company cursus + examen volgen?2022-03-14T12:32:31+01:00

Ja, vanaf 6 deelnemers is een VCA in-company cursus + examen mogelijk.
Het examenbureau stelt echter wel bepaalde eisen aan de locatie. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden.

Moet ik het boek lezen voor de cursus dag?2022-03-14T12:32:37+01:00

Door het boek te lezen  bereid je je optimaal voor op het examen en heb je  dus een grotere kans om te slagen.

 

Is de VCA cursus inclusief lunch?2022-03-14T12:32:43+01:00

Ja, de VCA cursus is in inclusief koffie, thee, fris en een lunch.
Bij een in-company training zal dit in het algemeen verzorgd worden door de werkgever.

Wanneer weet ik of ik geslaagd bent voor VCA?2022-03-14T12:32:51+01:00

Direct na het maken van je VCA examen krijg je de (voorlopige) uitslag te horen.
Na vijf werkdagen kan je op vca.ssvv.nl zien of je geregistreerd bent in het centrale register VCA.

Is het mogelijk om proefexamens te maken?2022-03-14T12:32:59+01:00

Ja dat is mogelijk. Kik hier om naar de VCA proefexamens te gaan

Kan ik VCA ook via e-learning volgen?2022-03-14T12:33:04+01:00

Zowel de B-VCA als de VOL- VCA cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd.
Na afronding van de e-learning  kan je je opgeven voor het examen. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Ik ben al een paar keer gezakt voor het VCA examen. Wat moet ik nu doen?2022-03-14T12:33:14+01:00

In overleg met onze adviseur kan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de bovenkant