VCA opleiding

Om zo veilig mogelijk te werken zijn in de Arbowetgeving de regels voor veilig en gezond werken vastgelegd. Werkgevers en werknemers moeten zich aan deze regels houden, daarvoor is de VCA opleiding. Met een VCA certificaat beschik je over de basiskennis wat betreft veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Je leert risico’s herkennen, ongevallen voorkomen en je weet hoe om te gaan met de persoonlijke beschermingsmiddelen.
Ook heb je kennis van de wet- en regelgeving zodat je het werk kan uitvoeren onder de juiste omstandigheden en voorwaarden. Daar waar risicovolle werkzaamheden worden verricht, zal de werkgever of opdrachtgever voor de werknemers het VCA basis diploma verplicht stellen.

Na aanmelding ontvangt de cursist het VCA lesboek zodat het examen thuis al voorbereid kan worden.

Soorten VCA cursussen

Basis-VCA

Voor werknemers volstaat de certificering voor Basis VCA. Met het B-VCA diploma beschikt de werknemer over de basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid het milieu.

VOL-VCA

Het VOL-VCA diploma is bedoeld voor leidinggevenden en zzp-ers. In de  VOL-VCA cursus worden dezelfde basisprincipes als basis VCA behandeld maar zijn specifieke onderwerpen toegevoegd voor leidinggevenden.

VIL-VCU

Het VIL-VCU diploma is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden van VCU-gecertificeerde uitzendorganisaties en uitzendorganisaties die  personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven.

Examen VCA

De ééndaagse VCA opleiding wordt op dezelfde dag afgesloten met een examen.
Heb je gekozen voor de E-learning? Kijk dan in de cursusagenda waar en wanneer je het examen kan afleggen. Het examen wordt als CBT (Computer Based Testing) examen door een onafhankelijk examen bureau afgenomen.  Je kan on-line direct bekijken of je geslaagd bent.
Het handige certificaatspasje ontvang je een paar dagen na het examen. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

VCA E-learning + examen

Zowel de VCA Basis als de VCA VOL cursus is ook volledig online te volgen door middel van de VCA E-learning module. De cursus kan dan in eigen tempo op elk gewenst tijdstip worden gevolgd. Selecteer in de cursusagenda datum en locatie waar en wanneer je het examen wilt afleggen.

Bestel nu VCA E-learning vanaf €49,- 

Code 95

Beroepschauffeurs kunnen een VCA opleiding voor Code 95 laten meetellen. Een ééndaagse VCA cursus telt voor 7 uur Code 95

VCA opleiding locaties

Veiligopleiden.nl organiseert meerdere VCA trainingen per maand. Kijk voor de agenda en locaties in de cursusagenda en meld je direct aan.

Locaties

  • Doetinchem
  • Didam (Arnhem)
  • Enschede
  • Apeldoorn
  • Amersfoort

Training op locatie

Een VCA opleiding op eigen locatie kan al vanaf 6 deelnemers.  Daarbij kan zelf de datum en het tijdstip bepaald worden wanneer dat voor het bedrijf het beste uitkomt.
Informeer dan naar de mogelijkheden om in meerdere dagdelen, in het weekend of ’s avonds de training te laten verzorgen.

Maatwerk

Niet iedereen leert op dezelfde manier en is in staat om alles even snel te begrijpen. Wij snappen dat als geen ander. Onze docenten hebben ruime ervaring met het lesgeven aan deze bijzondere doelgroep. Individuele aandacht voor elke deelnemer in een aangepast tempo zijn de kenmerken van deze maatwerktraining.
Voor het examen is het mogelijk te kiezen voor extra tijd. Het kan ook makkelijk zijn om gebruik te maken van de gesproken versie van het examen. Informeer naar de mogelijkheden voor deze aangepaste VCA training of om de training en het examen in een andere taal te volgen.

Proefexamens

Ben je benieuwd of je klaar bent voor het VCA examen?

Download hier het B-VCA proefexamen