Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving, zeker wanneer hier snel mee wordt gestart. Behalve de basale reanimatie zorgt ook het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) voor een flinke stijging van het overlevingspercentage.

BMV Advies heeft de afgelopen jaren 10 tallen AED buitenkasten met buurt AED geplaatst in woonwijken maar ook op industrieterreinen en bij begraafplaatsen.

Onlangs is ook in Doesburg in de van Brakellaan een AED buitenkast geplaatst met daar in een Defibtech Lifeline AED. De BuurtAED is in de kast verwarmd en is te openen met een code slot.

Het Nederlandse AED netwerk is nog niet dekkend en het buurtinitiatief in de wijk Molenveld in Doesburg is daarom een goede zet om de wijk hartveiliger te maken. Komende maand worden verschillende bewoners door ons opgeleid als burgerhulpverlener.

Iedereen vanaf 18 jaar kan burgerhulpverlener worden en zich dan aanmelden bij HarstlagNu. Wanneer in de buurt een melding komt van een mogelijke harstilstand, ontvangen de burgerhulpverleners die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep op hun telefoon.

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u zelf een AED met buitenkast, neem dan contact op met