Nieuw bij veiligopleiden.nl de cursus preventiemedewerker

Wil jij de preventiemedewerker worden binnen jouw organisatie? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Vanaf nu kan je ook de cursus preventiemedewerker volgen bij veiligopleiden.nl. Tijdens deze ééndaagse cursus leer je alles wat je moet weten om jouw rol als preventiemedewerker goed uit te voeren. Specifieke voorkennis is niet vereist, dus iedereen kan deelnemen aan deze cursus.

24 maart 2021

Waarom is een preventiemedewerker nodig?

Volgens de ARBO wet is een werkgever verplicht om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker heeft als taak om actief bij te dragen aan de bevordering van veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf. Dit kan door het uitvoeren van preventietaken, zoals het geven van voorlichting en het opstellen van werkinstructies om arbeidsrisico’s te voorkomen.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus preventiemedewerker bij veiligopleiden.nl leer je alles wat je moet weten om jouw rol als preventiemedewerker goed uit te kunnen voeren. Onze ervaren trainers gaan vooral praktijkgericht aan de slag met de lesstof. Op deze wijze wordt de training behalve leerzaam ook een boeiende ervaring voor de cursist. De volgende onderwerpen komen o.a aan bod:

 • De ARBO wetgeving
 • Preventietaken
 • De RI&E en plan van aanpak
 • De rol en invloed van OR op de preventietaken
 • Status van de preventiemedewerker
 • Voorbeelden om bedrijfsrisico’s te voorkomen en aan te pakken

Waarom kiezen voor veiligopleiden.nl?

Veiligopleiden.nl is dé specialist op het gebied van veiligheid en preventie. Onze trainers hebben jarenlange ervaring en weten als geen ander hoe zij jou kunnen voorbereiden op jouw rol als preventiemedewerker. Tijdens de cursus zorgen wij voor een interactieve en praktijkgerichte benadering, zodat jij alle kennis en vaardigheden opdoet die je nodig hebt.

Ben jij klaar om de rol van preventiemedewerker binnen jouw organisatie op je te nemen? Meld je dan nu aan voor de cursus preventiemedewerker bij veiligopleiden.nl en zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor jou en jouw collega’s.

Deel dit bericht

Recente blogs

 • Wij zijn verhuisd!

  Met veel enthousiasme delen wij het nieuws dat wij zijn verhuisd naar een gloednieuw onderkomen aan de...

 • BHV hoe vaak herhalen

  Hoe vaak moet je BHV cursus herhalen?

  Als bedrijf ben je verplicht om voldoende maatregelen te nemen om de veiligheid van werknemers te waarborgen....

 • waarom VCA training volgen

  Waarom een VCA diploma halen

  veiligheid is van groot belang in de bouw en industrie. Een ongeval kan niet alleen leiden tot...

 • Hoeveel-BHV-ers

  Hoeveel BHV-ers zijn er nodig?

  Een bedrijf of organisatie is verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV). Een...